konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija LIDA - Libraries In the Digital Age


vrijeme: 13.06.2016. - 17.06.2016.
mjesto: Zadar

14. međunarodna konferencija Knjižnice u digitalnom dobu (Libraries In the Digital Age – LIDA) održat će se u Zadru od 13. do 17. lipnja 2016. godine. Konferenciju LIDA organiziraju Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek i Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru u suradnji sa Školom za komunikacije i informacije Sveučilišta Rutgers, SAD.

Glavna je tema konferencije Čuvanje i zaštita digitalne knjižnice i zbirke, a obuhvaća dvije podteme Digitalno čuvanje i zaštita i Studije korisnika, obrazovanje i obuka za zbirke digitalne knjižnice.
Na ovoj se konferenciji svake dvije godine renomirani predavači i sudionici iz Hrvatske i cijeloga svijeta bave problematikom vezanom uz knjižnice i druge informacijske ustanove, obrazovanje, nove tehnologije te učinkovit pristup informacijama i informacijskim uslugama u suvremenom društvu. Pozvana predavanja održat će Aram Sinnreich (SAD), Tim Gollins (Škotska), Lynn Silipigni Connaway (SAD) i Tatjana Aparac-Jelušić (Sveučilište u Zadru), a počasni gost bit će profesor emeritus Tefko Saracevic (SAD).
Više informacija o samoj konferenciji dostupno je na stranicama http://ozk.unizd.hr/lida/ i https://www.facebook.com/lida2016/.
 
 

(L.V., 03.06.2016)