Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za scenarističku radionicu s Razvanom Radulescuom u Splitu

Udruga Metonimija otvorila je prijave za scenarističku radionicu s rumunjskim piscem, scenaristom i redateljem Razvanom Radulescuom koja će se održati u razdoblju od 8. do 12. listopada 2018. godine u Splitu. Radionica se održava na engleskom jeziku i besplatna je, a prijave su otvorene do 15. rujna.
vrijeme: 08.10.2018.
prijava: 15.09.2018
mjesto: Split

Zainteresirani svoj treatment na engleskom jeziku mogu poslati na mail metonimijasplit@gmail.com, a autore odabranih radova organizatori će obavijestiti o svim detaljima održavanja radionice. Prednost će dobiti radovi koji obrađuju svakodnevne teme. Prijave za radionicu otvorene su do 15. rujna.
 
Razvan Radulescu rumunjski je pisac, scenarist i redatelj, te istaknuti europski i svjetski autor. Smatra se idejnim začetnikom rumunjskog novog vala zajedno s redateljem Cristijem Puiuom s kojim je snimio reprezentativne naslove kao što su Smrt gospodina Lazarescua i Roba i lova.
 
Iza sebe ima dvadesetak scenarističkih radova, a među najpoznatijima su i berlinski pobjednik Poza djeteta redatelja Calina Petera Netzera, dobitnik Zlatne palme 4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana Cristiana Mungiua, Utorak nakon Božića Radua Munteana i njegov redateljski prvijenac Prije svega, Felicia koji je hrvatska manjinska koprodukcija.
 
Više detalja o autoru i radionici, koja je dijelom financirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, možete saznati na ovoj poveznici.
 
Izvor: HAVC