predstava

'Satovi plesa za odrasle i napredne'


vrijeme: 02.06.2016. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10

Premijera predstave 'Satovi plesa za odrasle i napredne' Staše Zurovca održat će se u četvrtak, 2. lipnja, s početkom u 19,30 sati, u Zagrebačkom plesnom centru.

Predstava će premijeru doživjeti na festivalu 33. Tjedan suvremenog plesa, a nastala je u koprodukciji Plesnog studija Liberdance, Tjedna suvremenog plesa, Hrvatskog instituta za pokret i ples, Makedonskog narodnog teatra iz Skopja, Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, Moving Music Theatra iz Bitole, festivala Budva Grad Teatar i u suradnji s Nacionalnom fondacijom za umetničku igru iz Beograda.
 
Autorska predstava inspirirana istoimenim romanom Bohumila Hrabala

Roman sačinjava jedinstveni sadržaj, odnosno monolog vremešnog gospodina, vrsta duhovite životne ispovijesti upućene šest mladih dama koje se sunčaju, a sve je to još zanimljivije, jer je čitav roman od oko 100-tinjak stranica napisan u jednoj jedinoj rečenici. Predstava je zamišljena da se događa samo iz aspekta šest slušateljica, odnosno u izvedbi šest plesačica, koje će davati interpretativne odgovore na ovaj predložak pun primjera beskrajne duhovitosti i upečatljivih prizora iz svakodnevnog života.

Koreograf i redatelj: Staša Zurovac
Skladatelj: Marjan Nećak
Kostimografkinja: Bjanka Adžić Ursulov
Scenograf: Žorš Draušnik
Oblikovatelj svjetla: Deni Šesnić
Izvođači: Tamara Pjević, Jovana Mirosavljević, Lucija Kukor, Kasija Vrbanac, Eni Vesović, Dora Kokolj
Klarinet - Blagojce Trakovski
Vokali: Katerina Anevska, Jasmina Crvenko, Marjan Nećak.
Oblikovatelj videa: Marin Lukanović
Korišteni su kadrovi iz filma "Strogo kontrolirani vlakovi" Jiřija Menzela

(R.P.B., 31.05.2016)