Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski projekt dramske TV serije 'Obiteljski arhiv' nagrađen na ScripTeastu u Odessi

Na koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe, hrvatski serijal naziva 'Obiteljski arhiv' scenarista Marjana Alčevskog i Andamiona Murataja te producenta Zvonimira Munivrane (Corvus film) međunarodni žiri proglasio je najboljim od šest odabranih projekata u razvoju.
vrijeme: 21.07.2018.
mjesto: Ukrajina; Odesa
url: https://oiff.com.ua/

Projekti koji su sudjelovali na IFF ScripTeast pitchingu

Nagrada za najbolji pitch IFF ScripTeasta

 

Projektu dramske TV serije Obiteljski arhiv dodijeljena je nagrada za najbolji pitch industrijskog programa IFF ScripTeast u sklopu 9. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Odessi. Projekt je, tako, osvojio postprodukcijski paket u vrijednosti od 20 000 dolara produkcijske kuće Star Media.

 

'Bili smo impresionirani i zadovoljni kvalitetom svih projekata. Žiri je odlučio nagraditi 'Obiteljski arhiv' jer spaja sve elemente jedne uspješne suvremene dramske serije: vrlo specifičnu lokalnu priču, snažnog i modernog glavnog ženskog lika i međunarodni potencijal', rekla je predsjednica žirija, Laurence Herszberg.

 

Autori serijala Obiteljski arhiv su Andamion Murataj, dobitnik Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij i Marjan Alčevski, a producent je Zvonimir Munivrana iz produkcijske kuće Corvus film. Radi se o dramskoj seriji koja prati političku kampanju mlade poslovne žene odlučne da promijeni koruptivne paradigme društva u korist budućih naraštaja. Kako sama potječe iz obitelji u kojoj je otac bio komunistički disident, njena motivacija je još jača, pogotovo kada se suoči s prijetnjama iz očeve prošlosti, te se nađe suočena s odlukama koje mogu imati dramatične posljedice, kako po njenu političku kampanju, tako i po obitelj iz koje je potekla, ali i vlastitu koju je stekla.

 

Na IFF ScripTeast koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe sudjelovalo je još pet projekata iz Ukrajine, Makedonije, Mađarske i Poljske. Osim projekta Obiteljski arhiv, međunarodni žiri nagradio je i Smokey eyes Małgorzate Piłacińske iz Poljske.

 

IFF ScripTeast se odvijao u Odessi od 17. do 20. srpnja. Svih šest odabranih projekata su se tijekom pitching foruma predstavili istaknutim profesionalcima iz televizijskog sektora audiovizualne industrije, distributerima i koproducentima. ScripTeast organizira Nezavisna filmska zaklada Poljske, a održava se od 2006. godine.

 

Popis odabranih projekata i više detalja o programu ScripTeast možete pronaći u dokumentima s gornje desne strane teksta, a na ovoj poveznici nalazi se izvještaj o posljednjem danu industrirjskog programa Međunarodnog filmskog festivala u Odessi, koji je trajao od 13. do 21. srpnja.

 

Izvor: HAVC