predstavljanje, djeca, mladi

Predstavljanje e-slikovnice 'Pulska (pri)povijest'


vrijeme: 06.05.2016. 12:00 sati
mjesto: Središnja knjižnica Gradske knjižnice i čitaonice Pula, Kandlerova 39

E-slikovnica o Puli, 'Pulska (pri)povijest', čiji su autori učenici Gimnazije i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula te članice Kluba ljubitelja čitanja bit će predstavljena u povodu Dana grada Pule u petak, 6. svibnja u 12 sati u dvorani Središnje knjižnice.

Slikovnica je rezultat projekta Gladijator u tramvaju Gradske knjižnice i čitaonice Pula, Gimnazije Pula i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula.
 
Autorice teksta i anotacija su Iva Kurtović, Gaja Kalčić, Matea Kaurin i Karla Rojnić, učenice Gimnazije pod mentorstvom profesora Filipa Zoričića, i članice Kluba ljubitelja čitanja – KLJuČ, Ana-Marija Ramić, Ivona Devernay, Maja Savić, pod vodstvom knjižničarke Andree Trapan, a uredio ga je dr.sc. Boris Koroman. Ilustracije su izradili Matea Benčić, David Brajnović, Hena Crnović, Petra Deni, Martina Gašparović, Anton Licul Grk, Matija Sandrić, učenici 3. razreda Grafičkog odjela Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna pod mentorstvom profesora Andija Pekice. Grafički urednik je Alen Žufić.
 
Pula ima, uz modernost i svakodnevicu, dva jasna identiteta: rimski i austrijski, kako kroz arhitekturu tako i kroz nekakve navike pa dijelom i mentalitet. Ovom e-knjigom, ali i samim projektom, autori i organizatori su nastojali potaknuti mlade da razmišljaju o svome gradu, prepoznaju i vrednuju njegovu kulturnu baštinu, ali i motivirati ih da se kreativno izraze i pokažu sebi i svojim vršnjacima što znaju i mogu.

(L.V., 04.05.2016)