izložba

Goran Škofić: videoinstalacija Na Plaži i promocija publikacije Interruptions


vrijeme: 03.05.2016. - 06.05.2016.20:00
mjesto: Galerija 90-60-90 / POGON Jedinstvo / Velika dvorana, Trnjanski nasip bb
organizator: Galerija 90-60-90

Multimedijalni umjetnik Goran Škofić koji je već niz godina prisutan na umjetničkoj sceni te svoje radove izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu, dolazi u Galeriju 90-60-90 / POGON Jedinstvo, u utorak, 3. svibnja, u 20 sati, s dva nova projekta: videoinstalacijom 'Na plaži' (eksp. film 24' min)  i prezentaciju knjige 'Interruptions'.

 Najprije će biti predstavljena nova publikacija pod nazivom Interruptions koja je nastala kao rezultat suradnje galerije Milieu u Bernu, Multimedijalnog kulturnog centra u Splitu i Muzeja suvremene umjetnosti Istre u Puli na Škofićevim izložbama The Interruptions održanim 2015. godine. Publikacija sadrži recentne umjetnikove radove, fotografije postava te tekstove kustosa i likovnih kritičara: Branke Benčić, Antuna Maračića i Mladena Lučića. Dizajn publikacije potpisuje Ivan Klisurić.
 
Razgovor će moderirati Branka Benčić, a gosti su Antun Maračić, Mladen Lučić, Goran Škofić i Ivan Klisurić.
 
Nakon promocije otvara se izložba na kojoj je u formi videoinstalacije predstavljen igrano-eksperimentalni film Na plaži / On the Beach. Ovim filmom Škofić je napravio iskorak u svom umjetničkom radu te kadar više nije posredovan prikazom pojedinca (autorovim tijelom), već velikom skupinom ljudi koja prikazuje “mnoštvo” koje negdje odlazi. Prikaz nije izmanipuliran u procesu montaže, već je režiran na mjestu snimanja. Scenarij za film potpisuju zajedno Jasna Žmak i Goran Škofić. Rad je premijerno predstavljen na 25. Danima hrvatskog filma u produkciji Kreativnog Sindikata.

Na dan otvaranja izložbe, videoprojekcija će biti tehnički sastavljena od dva visokorezolucijska projektora koji tvore jednu univerzalnu sliku. Izložbu tehnički podržava HIPERPRODUKCIJA d.o.o.
 
Izložba ostaje otvorena: 4., 5., i 6.05. / 17h -21h
www.udruga906090.org
www.upogoni.org
www.goranskofic.com
 

(L.V., 29.04.2016)