Preskočite na glavni sadržaj

Pula Film Festival: objavljen filmski program za djecu

Sve je spremno za početak ovogodišnjeg 65. Pulskog filmskog festivala koji će se u pulskom amfiteatru održati od 14. do 22. srpnja, potvrdila je ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Puli na kojoj je objavljen filmski program za djecu te studentski filmovi i programi 'Abecedarij djelatnika' i 'Abecedarij filmova'.
vrijeme: 14.07.2018.
mjesto: Pula
url: http://pulafilmfestival.hr/
 

"Pulski filmski festival je pred vratima, za manje od deset dana počinju projekcije u Areni, te se Pula s ponosom diči jubilarnim izdanjem koje je bogato u svim svojim programskim i popratnim segmentima", kazao je zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek dodavši kako će festival i ove godine zasjati pred svojom vjernom publikom, te neosporno biti događaj koji se ne propušta.

 

Ustvrdivši kako je ova filmska manifestacija sastavni dio kulturnog turizma Pule, te da u tom tjednu strani i domaći gosti iskazuju oduševljenje jedinstvenim događajem, čemu pridonosi i podnaslovljavanje svih filmova na engleskom jeziku, ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović najavila je da kvalitetni programi za djecu, koji su sastavni dio filmskog i popratnog programa 65. Pulskog filmskog festivala, neće izostati ni ove godine.

 

"Ukupno devet dugometražnih i četiri kratkometražna naslova čine program 'Pulice' i 'Dizalice', programa uz koje su organizirane i praktične radionice Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i Radionicu za digitalnu generaciju, a koje su ove godine popunjene u rekordnom roku", naglasila je Restović dodavši kako će filmove nastale tijekom radionica premijerno prikazati posljednjeg dana, 22. srpnja, prije hita "Hotel Transilvanija 3: praznici počinju".

 

Po njezinim riječima, na festivalu će se, nastavljajući uspostavljenu suradnju s nacionalnim i regionalnim akademijama, prikazati i Studentski filmovi odnosno uradci autora koji tek stasaju u novu generaciju redatelja, sa sedam hrvatskih i četrnaest međunarodnih naslova.

 

Glasnogovornica festivala Sanela Pliško novinarima je predstavila završeni projekt "Abecedarij djelatnika" sastavljen od prikupljanja podataka, fotografija, sažete biografije i uloga djelatnika koji su radili na bilo kojem festivalskom izdanju i području, čime se, kako je rekla "odaje trajna zahvala svima koji su doprinijeli svojim vidljivim i manje vidljivim radom". Osim toga, dovršen je opsežan projekt "Abecedarij filmova" odnosno kataloško prikupljanje naslova filmova koji su konkurirali za Zlatne arene, čime je ostvarena baza podataka s više od 830 naslova, koja po filmu sadrži autore, filmsku ekipu, izdanje prikazivanja i eventualnu dodijeljenu nagradu. (Hina)