obavijest

Biciklom kroz knjižnice Zagrebačke županije


vrijeme: 23.04.2016.
organizator: Zagrebačko knjižničarsko društvo

Zagrebačko knjižničarsko društvo i organizacijski odbor ZKD Biciklista poziva knjižničare entuzijaste i druge zaljubljenike u knjigu i čitanje da pruže podršku projektu Biciklom kroz knjižnice Zagrebačke županije i pridruže se 3. bicikliranju ZKD koje će se održati 23. travnja 2016., na Svjetski dan knjige i autorskih prava.  

Cilj projekta je proširenje suradnje među knjižničarima, uspostavljanje komunikacije s korisnicima i upoznavanje javnosti s knjižničarskim uslugama. Putujući na biciklu sudionici akcije na neformalan način upoznaju kolege iz drugih gradova i knjižnica, zagovaraju svoju djelatnost i programe, razmjenjuju znanja, ideje i iskustva te kreiraju pozitivnu sliku u javnosti o knjižničarstvu kao struci.

Na ovoj akciji okupili su se knjižničari različitih profila i iz različitih knjižnica (narodnih, dječjih, visokoškolskih i specijalnih) i žele pokazati da težnja za kooperativnom suradnjom nije samo simbolična.
 
Plan puta: Zagreb (parking NSK) – Črnkovec – Bukevje – Orle – Veleševec – skela Martinska Ves – Lijevi Dubrovčak – Posavski Bregi – Ivanić-Grad – Kloštar Ivanić – Ivanić-Grad – Zagreb.

Programu se mogu priključiti knjižničari i svi zaljubljenici u knjige, knjižnice i čitanje, a prednost u prijavama imaju članovi ZKD-a i HKD-a. Broj prijava je ograničen.

Za više informacija posjetite zkd.hr.

(D.H.F., 21.04.2016)