Preskočite na glavni sadržaj

Mediteranske boje u Ljetnom Art-kinu

U petak, 15. lipnja, otvara se Ljetno Art-kino u Rijeci. Na otvorenju će se prikazati gorko-slatka dramedija 'Leptiri,' film pobjednik ovogodišnjeg festivala u Sundanceu. Ljetno Art-kino zatim donosi aktualna vrhunska ostvarenja talijanskog i španjolskog filma koja će se prikazati na otvorenom, u 21,30 sati, u dvorištu Samostana Gospe Lurdske u koje se ulazi kroz kino.
vrijeme: 15.06.2018. 21,30 h
mjesto: Rijeka; dvorište Samostana Gospe Lurdske (ulaz kroz kino)
url: http://www.art-kino.org/
 

Početak nove ljetne sezone donosi tri mediteranska naslova. Ljetno će Art-kino otvoriti pobjednik ovogodišnjeg festivala u Sundanceu – Leptiri. Emotivni obiteljski film ceste s komičnim epizodama stvorit će jedinstveni ugođaj na ljetnoj pozornici.  Kino Mediteran 16. lipnja donosi i španjolski film Div koji je nagrađen s čak 10 prestižnih filmskih nagrada Goya. Prati intrige u zabavljačkom svijetu na sjeveru Španjolske 1843. godine kroz koje prolaze dva brata, od kojih je jedan div. Nježna talijanska romantična drama o ljubavi između slijepe kiropraktičarke i njezinog klijenta, Skrivena boja stvari, zatvara ovaj mediteranski vikend.

 

U ponedjeljak, 18. lipnja na otvorenom se prikazuje Ciambra, talijanski film koji s brutalnom autentičnošću prikazuje odrastanje 14-godišnjeg Pia u romskoj zajednici u Kalabriji, dok je dan poslije na repertoaru Siciljanska bajka, film koji maestralno ujedinjuje politički komentar s bajkovitim elementima fantastike i ljubavnu priču. U srijedu, 20. lipnja Ljetno Art-kino ponovno će prikazati uspješnu SF dramu Joachima Triera, Thelma. Sljedeći dan je na programu film Gnjev mirnog čovjeka, žanrovska studija o španjolskom mačizmu. Filmovi se nastavljaju prikazivati po rasporedu u prilogu.

 

Ciklus španjolskog filma počinje 26. lipnja, a Art-kino prikazuje pet izvanrednih trilera. Prvi je Oscarom nagrađena mistična drama s elementima krimića, Tajna u njihovim očima, o opsjednutosti umirovljenog kriminalnog istražitelja jednim davnim slučajem. Nakon njega slijedi pomalo zastrašujući kultni film Slatko spavaj, o zlokobnoj opsjednutosti portira stanarkom zgrade u kojoj radi. Misteriozni krimić poznatog španjolskog redatelja Alejandra Amenábara, Teza, prikazat će se u petak, 29. lipnja, zatim slijede krimi-trileri Set broj 507 i Močvara. Posljednji film iz ciklusa prikazuje se u srpnju.


Možda najljepši film o ljetu ikada snimljen prikazat će se 27. lipnja, a radi se o senzualnom Bergmanovom filmu Ljeto s Monikom.

 

Filmovi će se u Ljetnom Art-kinu prikazivati svaku večer u 21,30 sati, a u slučaju lošeg vremena projekcija će se održavati u dvorani Art-kina.

 

Više potražiti na www.art-kino.org!