predavanje, tribina

Zrinka Ostović na Književnom budoaru


vrijeme: 12.04.2016. 19:00 sati
mjesto: Klub Booksa, Martićeva 14d, Zagreb

U utorak, 12. travnja u 19 sati, na Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića gostovat će ilustratorica i strip umjetnica Zrinka Ostović.

Povod razgovoru nedavno je objavljena „antologija" njezinih radova nazvana 'Antijunakinje' (Vedis i Ogranak Matice hrvatske Senj, 2016.). Zrinka Ostović stripovsku je karijeru započela početkom devedesetih, najprije u Večernjem listu, potom u specijaliziranom ženskom časopisu Kareta, a nakon toga njeni su se crteži razlili po raznim revijama, pridonoseći životu medija koji je tijekom tog desetljeća bio na koljenima. Objavljivala je stripove u francuskim, američkim i britanskim časopisima, sudjelovala na bijenalnim izložbama ženskog stripa u Ferrari i samostalnim izložbama u Zagrebu i Chicagu, radila na brojnim stripovima za djecu, bila uvrštena u zbornike i antologije, radila na slikovnici za slijepe te projektu multisenzorskih izložbi.
 
Na ovoj tribini, uz podršku urednika i izdavača Veljka Krulčića i voditelja tribine Matka Vladanovića, Zrinka Ostović pripovijedat će o Antijunakinjama, devedesetima, dječjim pravima, edukativnoj umjetnosti i autoironiji u crtežu.
 
Cijela najava dostupna je na sljedećoj poveznici.

(L.V., 08.04.2016)