radionica, kolonija

Radionica akrobatike i suvremenog plesa u Splitu


vrijeme: 09.04.2016. - 10.04.2016.11-15 h
mjesto: Split; Dom mladih

Radionica pod nazivom 'Enter the spiral – istraživanje tijela i prostora', koju će voditi Karolina Šuša i Nikola Orešković održat će se u Splitu 9. i 10. travnja. Prijave su u tijeku!

Spirala je kretanje brojeva u matematici, kretanje zlatnog reza u umjetnosti, kretanje vode u prirodi, kretanje tijela u svemiru, kretanje DNA i tkiva u čovjeku. Spirala je prirodno stanje stvari i pokret bez napora. Vidjeti ju i osjetiti možemo svakodnevno. Pitanje je, kako ju primijeniti u efikasnom kretanju? Ova radionica pokušat će dijelom odgovoriti na to pitanje.
 
Segmenti radionice:
- kretanje kroz tri razine (kako pasti, ustati, skočiti?)
- kretanje u paru (kako ući u kontakt, kako drugo tijelo koristiti za pokret?)
 - akrobatika (zvijezde, okreti, inverzije)
- improvizacija (posvoji naučeni pokret)
 
Radionica je namijenjena svakome tko želi istraživati mogućnosti svog tijela i razviti nove modele kretanja. Koncept radionice je takav da predznanje nije potrebno; elementi se savladavaju uz stručni nadzor i u sigurnom okruženju.

Ponesite udobnu odjeću i obuću (trenirka, tenisice/plesne papučice/čarape)
 
Kotizacija:
prijave do 1.4. - 280 kn
prijave nakon 1.4. - 320 kn
 
Prijava:
e-mail: o.kakavnered@gmail.com
GSM: +385.91.513.48.50
 
Prijave su važeće isključivo putem e-maila ili gsm-a. Facebook attend ne smatra se prijavom. Maksimalan broj polaznika radionice je 18.
 
Voditelji: Karolina Šuša & Nikola Orešković
Karolina i Nikola su samostalni umjetnici; oboje su svestrani istraživači pokreta i iskusni pedagozi. Spaja ih znatiželja o funkcionalnom kretanju, tijelu kao instrumentu izraza, mekoći, osobnosti i varijaciji pokreta, uzajamnom učenju jednom od drugoga i od polaznika radionice.

(R.P.B., 30.03.2016)