predstava, predstavljanje

Work-in-progress prezentacija: Today I Haven't Been Kissed


vrijeme: 27.03.2016. 21 h
mjesto: Zagreb; AKC Medika, Pierottijeva 11

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride najavljuje prezentaciju umjetničke rezidencije Raúla Ornelasa Aguirrea koji je tri tjedna razvijao novi autorefleksivni performans protiv nasilja u muškim zajednicama, a koja će se održati 27. ožujka, s početkom u 21 sat, u žonglerskoj dvorani AKC Medika.

Rad donosi opise i analize brojnih rituala o prijelazu iz dječačkog u odraslo doba, istražujući podrijetlo nasilja od Papue Nove Gvineje do Meksika.
 
Raúl Ornelas Aguirre započeo je glumačku karijeru s amaterskim i studentskim grupama da bi se 2010. priključio Eksperimentalnom kazališnom laboratoriju (Teatro Laboratorio) u Barceloni. Master je fikcije na filmu. Bavi se fotografijom i videom. Od 2014. podučava izvedbene tehnike u Društvenom centru te nastupa s Posljednjim poljupcem Lobe Lamar u Španjolskoj, s kojim gostuje i na 18. FAKI-ju.
 
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride novopokrenuti je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Subscena je nastala prvenstveno s ciljem pružanja umjetničkih rezidencija umjetnicima i kolektivima iz Hrvatske, regije i Europe kako bi proizveli novo umjetničko djelo, dijeleći životni i radni prostor s drugim umjetnicima. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe.

Opširnije...


(R.P.B., 24.03.2016)