izložba

Jelena Remetin u Laubi


vrijeme: 22.03.2016. - 02.04.2016.
mjesto: Zagreb; Lauba, Baruna Filipovića 23a

Izložba 'U svakom prostoru postoje ljudi' Jelene Remetin, otvara se u utorak, 22.ožujka, u 20 sati, u Laubi, kada se održava i razgovor s umjetnicom, kojeg moderira Mario Guček Andromak. Izložba ostaje otvorena do 2. travnja.

Projekt poziva publiku da kroz zvučno, vizualno i interaktivno putovanje uz pomoć telefonske aplikacije budu dio jedne poetične i delikatne priče. Ideja je voditi publiku kroz prostorije imaginarnih stanova jedne fiktivne zgrade zahvaljujući montaži zvuka u 3D obliku gdje se zvučni ambijent miješa sa voice-overom imaginarnih stanara koji publici prepričavaju svoju intimnu priču ili pak sa fiktivnim glasovima postavljaju publiku na samo mjesto događaja, i to sve uz pomoć aplikacije na pametnim telefonima.

Cilj je da cijela zvučna paleta oživi imaginarni prostor, a 'nevidljivi ljudi' zahvaljujući svojoj 'zvučnoj intimi' dobiju obrise u ovoj 'našoj dimenziji'. Prostorije su okarakterizirane uz pomoć fotografija/crteža, te videa smještenih na pregradnim zidovima, time označavajući limit prostorija, a i dekoraciju koja se poistovjećuje sa stanarima.

Četiri kata, četiri priče, četiri profila današnjice u europskoj metropoli. Svaki stan je još jedan svjedok memorije prošlosti i sadašnjosti, te mjesta u kojem egzistira. Završna ideja je napraviti jedan veliki neboder gdje će više katova predstavljati jednu od europskih metropola, odnosno Babelov toranj sadašnjice.

Ponesite svoje pametne telefone ili tablete te slušalice kako bi mogli sudjelovati u zvučnom segmentu instalacije.

Više o umjetnici možete saznati na www.jelenaremetin.com

(M.K., 21.03.2016)