festival, djeca, mladi

16. međunarodni Naj, naj, naj festival


vrijeme: 18.03.2016. - 23.03.2016.
mjesto: Zagreb

Ovogodišnje izdanje međunarodnog Naj, naj, naj festivala, koji se održava u organizaciji GK 'Žar ptica', započinje 18. ožujka neposredno prije početka proljetnih školskih praznika. U šest festivalskih dana vidjet ćemo devet dječjih predstava iz zemlje i pet iz inozemstava, prema izboru selektorice Festivala, dramaturginje i teatrologinje Mire Muhoberac. Ulaz na sve izvedbe je besplatan!

Naj, naj, naj festival utemeljen je 2000. godine s namjerom da najbolje predstave svih dječjih kazališta iz Hrvatske prikažu u Zagrebu za vrijeme školskih praznika, i to besplatno.
 
Od 2007. kada je postao međunarodni, Naj, naj, naj festival ugostio je brojna kazališta iz Europe i svijeta i to iz Japana, Južne Koreje, Izraela, Italije  Njemačke, Belgije, Danske, Poljske, Francuske, Bugarske, Srbije, Sovjetske Republike Jakutske, Litve, Švicarske i Slovenije.
 
Ove godine, pored kazališta domaćina Žar ptice, svoje najbolje predstave izvest će GK Trešnja, Mala scena, ZKM, Scena Gorica, GKL Split, GKL Rijeka, Kazalište Prijatelj i Kazalište Smješko. U inozemnoj konkurenciji predstavit će se kazališta iz Nizozemske (De Stilte, Breda), Italije (Il Teatro Prova, Bergamo), Bugarske (Kuklenteatar, Sliven) i Slovenije (SNG Nova Gorica i Mini teater Ljubljana).
 
Festivalske predstave izvode se u kazalištu Žar ptica i u drugim kazališnim dvoranama u Zagrebu. Sve predstave prati Stručni ocjenjivački sud, koji najboljima u 10 kategorija na zatvaranju Festivala dodjeljuje nagrade Zlatne Žar ptice.
 
Rezervacija nema. Besplatne ulaznice se podižu na blagajnama kazališta gdje se igra, sat vremena prije početka predstave.

Program 16. međunarodnog Naj, naj, naj festivala


 

(R.P.B., 15.03.2016)