seminar

Prijave na nastavni modul 'Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse'


organizator: Centar ze ženske studije, Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu

Centar za ženske studije objavljuje poziv za prijave na nastavni modul 'Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse' , koji će se tijekom travnja 2016. realizirati u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Nastavni modul namijenjen je studenticama i studentima umjetničkih akademija i humanističkih studija Sveučilišta u Zagrebu. Program se sastoji od šest predavanja koja će se održati na Akademiji likovnih umjetnosti, te tri umjetničke radionice. Akademija likovnih umjetnosti podnijela je Sveučilištu u Zagrebu zahtjev za priznavanje 2 ECTS boda za izvannastavne aktivnosti.

Prijave se primaju do 21. ožujka 2016. na e-mail adresu obrazovni@zenstud.hr, a uz prijavu je potrebno priložiti motivacijsko pismo, budući da je broj sudionica i sudionika ograničen
 
Iz opisa modula: 
 
"U okviru modula analizirat će se se i podučavati nosivi tematski sadržaji, epistemološki dosezi i spoznajne 'intervencije’ feminističkih teorija  u suvremena teorijska promišljanja, posebice ona o statusu roda unutar različitih polja suvremenog iskustva, znanstvenih modusa  i kulturnih praksi kao i procesa performativnih mapiranja i kritičke imaginacije.
 
U izvođenju obrazovnog modula, uz interdisciplinarno motrište i interaktivnost kao metodičke spoznajne alatke, koriste se različiti znanstveni pristupi, izvori i područja spoznavanja poput vizualne kulture, lingvistike, socijalne historije, filozofije, kritičke geografije, multimedija, umjetničke prakse, semiotike.
 
Modul Kreativni kritički laboratorij:Feminističke teorije i prakse ima za cilj dati uvid u osnovne sadržaje, teorijska promišljanja i spoznajne dosege feminističkih teorija u artikulaciji suvremenih društvenih i kulturnih praksi, njihovih rodnih značajki i modusa identificiranja na predlošku raznovrsnog znanstvenog opusa, interdisciplinarnosti i različitih izvora spoznaje."

(L.V., 14.03.2016)