Preskočite na glavni sadržaj

Prijave za MUVI 07: muzeji-video-film i MUVI LAB

Muzejski dokumentacijski centar otvara prijave za MUVI 07: muzeji-video-film i MUVI LAB festival multimedijskih i web projekata. Rok je do 15. lipnja 2018.
vrijeme: 06.12.2018.
prijava: 15.06.2018
mjesto: Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb
url: http://www.mdc.hr

MUVI i MUVI LAB, dvije su manifestacije i mjesta susreta svih IT ljubitelja muzejskih priča, filma, multimedijskih i web projekata. Tijekom dvanaest godina i šest izdanja, manifestacija je pobudila interes ne samo muzejskih stručnjaka već i kreativnih poduzetnika, dizajnera i studenata muzeologije.

Cilj ovih manifestacije je promicanje filmskog i AV medija te bijenalno praćenje projekata kao motivacija zainteresiranima da na primjerima dobre prakse i inovativnosti uspješnih realizacija steknu nova iskustva i znanja s kojima se susreću ili svladavaju prepreke, svi oni koji i sami kreću u nove projekte. Istodobno nam je zadovoljstvo da možemo pratiti kakve su efekte proizveli filmski i digitalni sadržaji i kakva je primjena digitalnih tehnologija u muzejskoj zajednici.

U prikazivačkom dijelu MUVI 07: muzeji-video-film planira se predstaviti izbor filmova nastalih u produkciji hrvatskih muzeja ili ustanova koje prezentiraju muzejske i baštinske priče. U pozivu muzejima za sudjelovanje na manifestaciji MUVI 07 fokus je ne samo na prijavi recentnih filmova već i kratkih promotivnih filmova koji će se prikazati u posebnom dijelu programa.

Nastavlja se i s novim programom, manifestacijom MUVI LAB koja je najavljena kao festival multimedijskih i web projekata. Na festivalu, koji na neki način ima za cilj da djeluje kao kreativni laboratorij za projekte koji koriste tehnološka rješenja, bit će predstavljeno oko dvadeset prezentacija na kojima će sudjelovati muzejski djelatnici zajedno s predstavnicima firmi koje su sudjelovale u izradi.

Želja MDC-a je putem ovih dvaju manifestacija – MUVI: muzeji-video-film i MUVI LAB festivala multimedijskih i web projekata – u razdoblju uoči provedbe nacionalnog projekta Digitalizacije kulturne baštine nastaviti jačati suradnju i skrenuti pozornost na kreativne i inovativne projekte u kojima su upravo muzeji ti koji uspostavljaju dijaloge i koriste istraživanje, znanost i tehnologiju za bolje očuvanje i prezentiranje digitalne baštine. Opširnije

Prijavnice:

MUVI 07 (prijavnica za film/video)
MUVI LAB (prijavnica za multimedijske i web projekte)

Kontakt: ldrazin@mdc.hr