izložba

Izložba Terese Grandits u TTF galeriji


vrijeme: 10.03.2016. - 24.03.2016.
mjesto: Zagreb; Galerija TTF-a, Prilaz baruna Filipovića 28a

Izložba 'Acrobats of Goods' bečke modne i dizajnerice i umjetnice Terese Grandits, otvara se u TTF galeriji, u četvrtak, 10. ožujka, u 12 sati. Izložba se može razgledati do 24. ožujka.

Nakon otvorenja izložbe, 10. ožujka u 13 sati na TTF-u, u dvorani A 301 Teresa Grandits će održati izlaganje pod nazivom 'Reciprocation in art and fashion', o svom iskustvu mladog dizajnera u različitim modnim kućama u Austriji i SAD-u, također o razlici umjetnosti i mode te konceptualizaciji tekstilnog tiska i odjeće.


Na izložbi su predstavljene tekstilne skulpture koje reprezentiraju i simboliziraju umjetnost kao svojevrsnu kompulzivnu akrobaciju. Emocije. Atributi. Boje. Dimenzije. Materijali.Kolekcija gradi kreativni most između konceptualnog digitalnog tekstilnog tiska, i odjeće. Naglasak je na kombinaciji dvije različite komponente prema načelu reciprociteta i spajanja ideografskih i motiva iz suvremenog života. Nudeći intimni uvid u autoričin individualni kaos 'mood bord'. Umjesto da 'mood bord' bude sav ispisan, on treba biti uravnotežen, slavljen i ponuđen drugima.
'Acrobats of Goods' kreću u istraživanje alternativnog koncepta tekstilnog dizajna – s fokusom na različita znanstvena područja/tehnike i "na tankoj razdjelnoj liniji između mode i umjetnosti".

Teresa Grandits je modna dizajnerica i umjetnica iz Beča i bivša studentica diplomskog studija modnog dizajna na TTF-u, gdje je diplomirala 2012. godine. Prethodno je, 2006., završila Koledž za modu, dizajn i marketing Michelbeuerngasse u Beču. Od 2013. na doktorskom je studiju na Sveučilištu primijenjenih umjetnosti u Beču.

(M.K., 09.03.2016)

Tagovi: teresa grandits