Preskočite na glavni sadržaj

Svečana dodjela ZiN nagrada za književnost

Svečana dodjela ZVONA i NARI nagrada za književnost za 2018. godinu održat će se u prostorijama knjižnice u Ližnjanu u petak, 4. svibnja 2018. s početkom u 18 sati.  
vrijeme: 04.05.2018.
mjesto: Knjižnica i književno svratište ZVONA i NARI, Ližnjan
Tom će prilikom biti dodijeljene nagrade u kategoriji poezije, proze i književne kritike za najbolje radove pristigle na natječaj našeg međunarodnog časopisa „ZiN Daily“. U konkurenciji od više od 300 autora koji su svoje radove slali na hrvatskom, bosanskom, srpskom i crnogorskom jeziku pobjedu su odnijeli sljedeći autori koji će se u Ližnjanu predstaviti ovaj petak:
 
Biljana Milovanović Živak (Požarevac, Srbija) dobitnica je nagrade „Pjesničko zvono“ za pjesmu „Moj voljeni i sitno pletivo“ / više 
 
Ernad Osmić (Brčko, Bosna i Hercegovina) dobitnik je nagrade „Prozni nar“ za priču „Discovery“ / više
 
Denis Peričić i Anita Peričić (Varaždin, Hrvatska) dobitnici su nagrade „Kritičko i“ za kritički prikaz romana Luke Bekavca „Policijski sat“ pod nazivom „Roman koji traži da ga se istraži“ / više
 
Svi nagrađeni autori uz skulpture Pjesničkog zvona, Proznog nara i Kritičkog i te jednotjednog nagradnog boravka u književnom svratištu ZVONA i NARI, dobivaju i novčanu nagradu od 2 000 kuna, kao i plaćene troškove puta.
 
Poseban gost večeri američki je pjesnik Charles Potts koji također boravi u ližnjanskom književnom svratištu.

https://www.zvonainari.hr/