radionica, kolonija

ROOM 100 radionice u sklopu MoSTovog EU projekta


vrijeme: 25.02.2016. - 08.03.2016.
mjesto: Split; Gradski kotar Spinut ( Ul. Antuna Gustava Matoša 29) / Gradski kotar Blatine (Poljička cesta 31) / Mjesni odbor Žrnovnica (Krešimirova 7 )

Izvedbeni kolektiv ROOM 100 sudjeluje u projektu udruge MoST 'Lokalne mreže podrške mladima u riziku - osnaženi, educirani, aktivni, zaposleni', podaktivnost 'Kvartash', kroz koji se pokušava oživjeti splitske gradske kotareve, ponuditi kvalitetnu alternativu mladima za korištenje slobodnog vremena, stvoriti poticajno okruženje i dati pozitivnu konotaciju splitskom izrazu 'kvartaš'.

Projekt se provodi kroz program Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta ROOM 100 će održati niz besplatnih cirkuskih i plesnih radionica u različitim gradskim kvartovima – prve na redu su cirkuske radionice u Spinutu 25.2., na Blatinama 1.3. i u Žrnovnici 8.3.!

Radionica osnova kontorcionizma (umijeća popularno nazvanog ljudi od gume) i akrobatike namijenjena je svima koji žele povećati svoju fleksibilnost i snagu istovremeno se upoznajući s osnovama akrobatike. Postupno i pažljivo nadograđujući vježbe istezanja i savijanja tijela (tzv. backending, frontbending, oversplits) te održavanja ravnoteže (stojevi na glavi, stojevi na laktovima, stojevi na rukama, jednostavne piramide u dvije i tri osobe), voditelji će omogućiti da svatko u svojem tempo istraži mogućnosti vlastita tijela te se zaljubi u tehnike koje su umjetnici i sami otkrili u ranoj mladosti.

Zbog ograničenog broja polaznika, mjesto na radionici rezervira se slanjem maila na: kvartash021@gmail.com i antonia.kuzmanic@gmail.com.

Radionicu vode Antonia Kuzmanić i Jakov Labrović, izvedbeni duo specijaliziran za neobičnu mješavinu cirkuskih i plesnih tehnika.

Ovaj mladi tandem splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100 već je postigao značajne uspjehe na međunarodnoj sceni, osvojivši nagradu najperspektivnijeg europskog cirkuskog kolektiva 2010. godine (Jeunes Talents Cirque Europe 2010) te nastupivši na nizu lokacija u SAD-u, Austriji, Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švicarskoj i Hrvatskoj.

Udruga MoSt provodi projekt u partnerstvu s Gradom Splitom, Zavodom za javno zdravstvo  Zadar i Udrugom mladih „Mladi u Europskoj uniji“ iz Šibenika.

Rad kolektiva ROOM 100 u 2016. godini realizira se uz potporu Zaklade Kultura nova.

(R.P.B., 25.02.2016)