natječaj, audicija

Audicija 'Crvenih nosova' u Osijeku


vrijeme: 03.03.2016. 9,30 -18 h
mjesto: Osijek; Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Trg bana J.Jelačića 19

Pozivaju se glumci, glazbenici, cirkuski umjetnici, dramski pedagozi, plesači i drugi kandidati iz domene izvedbenih umjetnosti, s područja Osječko-baranjske županije da pristupe audicijskoj klaunskoj radionici, kako bi se aktivno uključili u rad 'Crvenih nosova' klaunovadoktora. Audicija će se održati u četvrtak, 3. ožujka, od 9,30 do 18 sati, u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Radionicu će voditi Giora Seeliger, glumac i kazališni redatelj, klaun i umjetnički direktor i osnivač Međunarodne Organizacije Crvenih Nosova (Red Noses Clowndoctors International), kao i Međunarodne škole humora (International School of Humour) sa sjedištem u Beču. Radionica je usmjerena osnovama klauna, kreiranju karaktera i ostalim klaunskim tehnikama, baziranim na Lecoq-ovoj školi kazališta pokreta, mime i klauna.

Životopis na engleskom jeziku sa slikom, s naglaskom na dosadašnji umjetnički angažman i školovanje, te vještine koje mogu biti korisne u radu klaundoktora treba poslati na info@crveninosovi.hr.

Za audicijski dio radionice svaki kandidat treba pripremiti svoje viđenje klauna u obliku kratke klaunske etide u trajanju 3-5 min, u kostimu ili dijelu kostima.

Od prije tri godine je postavljena platforma za pokretanje stalnog programa na odjelima pedijatrije u KBC Osijek gdje su klaunovidoktori kontinuirano prisutni, posjećujući bolesnu djecu dva puta mjesečno. Od ove godine ostvaruju se namjere u proširivanju programa, te mogućnosti uključivanja novih članova. Za sada ovaj tim klaunovadoktora u Osijeku posjećuje dječje odjele KBC Osijek, kao i Dom umirovljenika Osijek.

(R.P.B., 24.02.2016)