predavanje, tribina

Tribina o književnosti i društvenom sjećanju u Booksi


vrijeme: 23.02.2016. 19:00 sati
mjesto: Klub Booksa, Martićeva 14d, Zagreb

U utorak, 23.2. u 19 sati u klubu Booksa, na prvoj ovogodišnjoj tribini 'Krnja književnost' u sklopu Booksinog Književnog budoara razgovarat će se o odnosu književnosti i društvenog sjećanja.

Na tribini će se pokušati ponuditi odgovori na pitanja kao što su: kako se književnost koristi za društveno sjećanje, kako prenosi društveno sjećanje i kako društveno sjećanje ulazi u književnost? Što uopće jest društveno sjećanje i kako kroz ovu prizmu pristupiti književnosti?

Razgovor će voditi Tomislav Augustinčić a sugovornica će mu biti dr.sc. Nevena Škrbić Alempijević, etnologinja i kulturna antropologinja s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sve zainteresirane za ovu temu iz Bookse pozivaju da im pošalju pjesme i naslove knjiga koje se moralo čitati u školama, a koje se pamte i danas.

Tribina 'Krnja književnost' predstavlja književne žanrove s interdisciplinarnog stajališta, odnosno, povezujući antropologiju, sociologiju i književnost tribina nudi moguća redefiniranja književnih žanrova u popularnoj kulturi. Tribinu osimšljavaju i vode Tomislav Augustinčić i Luka Šipetić.

(L.V., 19.02.2016)