Preskočite na glavni sadržaj

Prijave na Ex Oriente Film radionice u Trstu, Pragu i Jihlavi

Rok za prijavu je 24. travnja, a radionice su namijenjene redateljima i producentima dokumentarnih filmova iz istočne i centralne Europe.
prijava: 24.04.2018
url: https://dokweb.net/en/

Redatelji i producenti projekata dugometražnih dokumentarnih filmova, koji su u razvoju ili procesu produkcije, a preispituju žanrove, formate i medijske granice, mogu se prijaviti do 24. travnja za sudjelovanje na međunarodnoj radionici Ex Oriente Film, koju organizira Institut za dokumentarni film iz Praga.
 
Prijave se zaprimaju na ovoj poveznici,, a na ukupno tri radionice sudionicima u razvijanju njihovog dokumentarnog projekta pomaže više od 25 međunarodnih vodećih filmskih dokumentarnih profesionalaca. Program traje 9 mjeseci, a sastoji se od tri sedmodnevne radionice koje će se odvijati u Italiji i Češkoj.
 
Prva radionica održat će se od 16. do 23. lipnja u Trstu, druga od 25. do 30. listopada u Jihlavi u Češkoj u sklopu Jihlava međunarodnog festivala dokumentarnog filma, a treća u ožujku 2019. godine u Prag u okviru East Doc Platforme i međunarodnog filmskog festivala One World IFF (Market, Here I Am!). Detalje programa možete pogledati na službenoj stranici.
 
Glavni su mentori programa Ex Oriente Film 2018 poznati dramaturg, redatelj i producent Iikka Vehkalahti (Finska), voditelj studija European Documentary Network Mikael Opstrup (Danska), redatelj i producent Filip Remunda (Češka) te redateljica i dramaturginja Ivana Pauerová Miloševičová (Češka).
 
Izvor: HAVC