predstavljanje

Alem Ćurin u Booksi predstavlja 'List vode'


vrijeme: 09.02.2016. 19:00
mjesto: Martićeva 14 d, Zagreb
organizator: Književni klub BOOKSA

Poznati splitski ilustrator i stripaš nedavno je objavio dugo očekivanu knjigu o Hugu Prattu koju će u Zagrebu predstaviti u utorak 9.2., u 19 sati,  u Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića.

Alem Ćurin će zagrebačkoj publici predstaviti svoj grafički roman List vode, 'prekrasno poremećenu' posvetu velikanu talijanskog stripa i europske kulture Hugu Prattu.

Ilustracije iz grafičke radionice Think Ink obilježile su najbolje godine Feral Tribunea, a danas obilježavaju Novosti. Ima tome i više od četvrt stoljeća otkako se njen vlasnik, kreativni direktor i jedini djelatnik Alem Ćurin zaljubio u sličice na roto-papiru, odnosno u strip. „Strip ubija“, kaže Ćurin u podnaslovu svog Egostripera, po mnogima najbolje knjige o stripu objavljene kod nas. Iako je netom napunio šezdesetu, Ćurinu je ovo debitantski album, a izdavač je 2x2, izdavačka kuća specijalizirana za autorske projekte domaćih autora.

Na prvoj ovogodišnjoj tribini iz serijala Strip-tease Matka Vladanovića, uz sudjelovanje autora Alema Ćurina i njegovog izdavača Vladimira Šagadina razgovarat će se o Listu vode, Hugu Prattu, Haroldu Fosteru, prirodi stripa i ilustracije, dalmatinskim antifašistima, bitci na Sutjesci i Georgesu Wolinskom.

Strip-tease Matka Vladanovića serija je tribina koja se bavi suvremenim stripom, ponajprije, ali ne samo, onim hrvatskim i dio je Booksinog književnog programa nazvanog Književni budoar. Tribinu već četvrtu godinu osmišljava i vodi Matko Vladanović.
 
 

(L.V., 08.02.2016)