obavijest

Cirkobalkana Platforma u cirkuskoj školi Turbul


vrijeme: 27.01.2016. - 05.02.2016.
mjesto: Francuska

Članovi Cirkobalkane od 27. siječnja do 5. veljače borave u cirkuskoj školi Turbul pored Nimesa, koja je ove godine proglašena za jednu od 20 najboljih cirkuskih škola u Francuskoj.

Danka Sekulović, Biljana Zlatanović, Hristina Shormaz iz Cirkusfere (Beograd), Berangere Dambrine iz Fabrike Radosti ( Banja Luka) i Domagoj Šoić, Bruno Motik i Jadranka Žinić Mijatović iz Cirkorame (Zagreb)  –  kao sudionici projekta Cirkobalkana Platforma, gostuju kod francuskog partnera na projektu  -  cirkuske škole Turbul, kako bi učili cirkusku pedagogiju u praksi, asistirajući predavačima u redovnom školskom programu navedene škole. U trajanju od jednog radnog tjedna sudionici/e u ovom programu de biti direktno uključeni/e u edukativne programe koje ova škola već godinama uspješno provodi među polaznicima/ama svih dobnih skupina i na taj način de se u praksi modi okušati kao cirkuski pedagozi.

Tijekom boravka u školi tim Cirkobalkane će biti uključen i u sve druge programe škole, a također će sudjelovati u izradi konstrukcije za zračne akrobacije za Cirkobalkana tim.

Cirkobalkana platforma svoj nastavak očekuje u ožujku u Beogradu i u svibnju u Zagrebu, kada će lokalni interesanti dobiti priliku educirati se na polju cirkuske pedagogije od strane gostujućih pedagoga iz cirkuske škole Turbul.

Projekt CirkoBalkana Platforma je ostvaren uz pomoć Balkans Art and Culture Fund – BAC. 

(R.P.B., 28.01.2016)