Preskočite na glavni sadržaj

Radionica ‘ArduTouch synthesizer’ Mitcha Altmana

Radionica ‘ArduTouch synthesizer’ pod vodstvom američkog izumitelja i hakera Mitcha Altmana održava se u utorak i srijedu, 27. i 28. ožujka, od 18 do 21 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2. Mitch Altman nalazi se u Radioni na rezidencijalnom programu hacker-in-residence tijekom ožujka i travnja 2018. radeći zajedno sa zajednicom laba. Prijave se primaju do 25. ožujka 2018.!
vrijeme: 27.03.2018.
prijava: 25.03.2018
mjesto: Zagreb; Kruge 46/2
url: http://radiona.org
 

O radionici:


ArduTouch sintisajzer je Arduino kompatibilan glazbeni uređaj koji dolazi s mogućnostima preprogramiranog softvera i mogućnošću kreiranja vlastitog koda za novi uređaj prema svojim potrebama. Specifičnost sintisajzera je što ima uradi-sam bakrene (touch) tipke koje vrlo često drugačije reagiraju u ovisnosti o vlazi prstiju dajući instrumentu nevjerojatnu fleksibilnost. Polaznici radionice tako će imati priliku na radionici kultnog voditelja savladati osnove elektronike, te ući u svijet Arduino programiranja, analogne i digitalne audio sinteze, procesiranje digitalnog signala i sintisajzera. Prvi dan radionice polaznici će lemiti svoj sintisajzer, dok će drugi dan biti posvećen kodiranju. Na kraju radionice polaznici svoje sintisajzere nose kućama. ArduTouch je uređaj iz 2017. godine o kojem možete pročitati recenziju na portalu Synthopia.
O voditelju:


Mitch Altman – izumitelj, programer i haker iz San Francisca (MA iz elektronike Sveučilišta u Illinoisu), voditelj radionica i govornik na tehnološkim konferencijama, međunarodni ekspert za pokret hackerspaceova te poučavanje elektronike. Jedan od prvih razvojnih programera virtualne stvarnosti, te suosnivač cijenjenog hackerspacea Noise Bridge u San Franciscu. Mitch Altman važna je figura u međunarodnim pokretima hacker i maker kulture. Nakon osnivanja Noise Bridge hackerspacea u San Franciscu intenzivno počinje putovati u inozemstvo držeći paralelno radionice na temu učinkovitosti i održivosti hackerspaceova ohrabrujući time njihovo formiranje diljem svijeta. Podučava osnove elektronike podjednako kao i kompleksnu elektroniku za ljude svih dobi, posjećujući zajednice makera i hackera od Azije, Austrile, Afrike do Južne Amerike i Europe. 2011. godine proglašen od strane Make magazina makerom godine, dok je poznat njegov nastup na TedX Brussels konferenciji gdje predstavlja hackerspace pokret. Altman je poznat po svojem uređaju TV-B-Gone kojeg razvija od 2004. godine na dalje i koji služi za isključivanje televizora u javnim prostorima. Redoviti predavač na cijenjenoj hakerskoj konferenciji CCC u Berlinu i Hamburgu.


Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com do 25. ožujka točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.