Preskočite na glavni sadržaj

#yourself, izložba Ive Magdić

Otvorenje izložbe #yourself, modno-umjetnička kolekcija odjeće i dodataka, Ive Magdić održat će se u HUIU galeriji u Puli 22. ožujka 2018. u 20 sati.
vrijeme: 22.03.2018.
mjesto: Pula, HUIU, Zagrebačka 27
url: http://www.huiu.hr/

Pristup dizajnu odjevnog predmeta kreće od početne zamisli, likovne forme, "slike", odnosno aplikacije, koju će taj komad odjeće uokviriti. Svaka odjevna kolekcija "obilježena" je svojim detaljem, koji se dalje zaokružuje u razradi odjevnih komada. Osim kao detalj na odjevnom predmetu, likovni se motivi dalje razrađuju kao samostalni "ukras" u vidu zidne instalacije (slike, draperije...) i oslikanog zida, kao uzorak za oslikavanje raznih predmeta.

Postupanje sa samim tekstilom za izradu odjeće je isto tako promišljeno. Za dobivanje efektnije teksture, izraženijih boja vrlo često se tretira vodom, odgovarajućim bojama, japanskom tehnikom shibori. Time se dobiva novi izgled prijašnjeg materijala (nova tekstura i boja odnosno uzorak). Ovisno o inspiraciji i temi bojom se apliciraju motivi, odnosno tekstilne aplikacije. Također, za postizanje dinamične teksture, koriste se razne tehnike šivanja, prošivanja, patchworka i sl.

Sama ta sinergija odjevnog komada i umjetničkog djela proizašla je u stvaranju ovog brenda i stila prepoznatljivog potpisa kao dizajna i umjetnosti u jednom.

Ono čemu se teži jest, na posljetku, prikazati taj konačni odjevni predmet kao bezvremenski, originalan, jedinstven, neobičan – ali nosiv.
 
https://www.facebook.com/events/426091427826147/