Preskočite na glavni sadržaj

Nagrađeni studenti UAOS-a izlažu u Đakovu

U prostoru Muzeja Đakovštine će se u subotu, 24. ožujka 2018. u 17 sati, održati otvorenje skupne izložbe 'Starter3 / izložba nagrađenih studenata UAOS' koja će ujedno biti i uvod u otvorenje 'Međunarodnog festivala kazališnih akademija – Dioniz'. 
vrijeme: 24.03.2018.
mjesto: Muzej Đakovštine, Ante Starčevića 34

Izložba će predstaviti radove sedmero nagrađenih studenata Odsjeka za likovnu umjetnost, Umjetničke akademije u Osijeku, u protekle dvije akademske godine.

Za akademsku godinu 2015./2016. nagrađeni su Sara Maksimović, Mirjana Pjevac i Dorian Trepić, dok su za prošlu akademsku 2016./2017. godinu nagrađeni Dario Brkić, Doris Despot, Ida Đurkić i Maja Gjajić. Na kraju svake akademske godine žiri sastavljen od docenata i profesora Odsjeka za likovnu umjetnost dodjeljuje nagrade za izvrsnost u radu tijekom akademske godine. Radovi kojima će se mladi umjetnici predstaviti nisu medijski usmjereni, već se daje naglasak na raznorodnosti medija što je ujedno i cilj istraživačkog rada studenata Odsjeku za likovnu umjetnost UAOS.

U širokom medijskom rasponu, izložba će ujedno biti i prvi doticaj mladih umjetnika s relevantnim galerijskim prostorom kao svojevrsni uvod u STARTERsku poziciju, dajući naglasak na činjenicu da je ovo samo „vjetar u leđa“ koji će, nadamo se, biti dovoljan kako bi potreba za radom iz dana u dan bila izraženija. Afirmirajući mlade umjetnike osvještavamo potrebu za kulturom i umjetničkim stvaralaštvom, pri tome imajući na umu da potreba za kulturom nikad nije bila izraženija.

Ujedno, izložba je svojevrsno predstavljanje izvrsnosti u radu studenata UAOS te je samim time jedna vrsta poticaja za buduće, ali i trenutne studente.

Autori/ce: Dario Brkić, Doris Despot, Ida Đurkić, Maja Gjajić, Sara Maksimović, Mirjana Pjevac, Dorian Trepić

O nagrađenima:

Dario Brkić rođen u Osijeku 1993. godine. Student je druge godine diplomskog studija Likovne kulture pod mentorstvom izv.prof. art. Maria Čaušića. Izlagao na nekoliko domaćih izložbi te sudjelovao na brojnim radionicama.

Dorian Trepić rođen je u Osijeku 1990. godine. Nakon završene Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku upisuje Umjetničku akademiju u Osijeku, studij Likovne kulture. Trenutno je student druge godine diplomskog studija Likovne kulture pod mentorstvom izv.prof. art.  Domagoja Sušca. Sudjelovao na samostalnim i zajedničkim izložbama ( Zagreb, Zaprešić, Rijeka,...), likovnim kolonijama, land art projektima.. (Ruma, Krk, Beli Manastir, Erdut, Motovun,...). Sudjelovao na grafičkoj rezidenciji Frans Masereel Centrum u Belgiji kao asistent umjetnici Ani Sladetić, te Artist quarter Budapest rezidenciji u Budimpešti. Dobitnik je pohvale za najbolji studentski rad tijekom akademske godine 2015./2016.  Član je HDLU  Osijek.

Doris Despot rođena je u Osijeku 1994. Godine. Nakon završene ll. Gimnazije, 2013. godine  upisuje  Umjetničku Akademiju  u Osijeku, Odsjek za likovnu umjetnost. Nakon završetka preddiplomskog studija, upisuje diplomski studij Likovne kulture pod mentorstvom izv.prof. art. Vladimira Freliha. Sudjelovala je na nekoliko studentskih izložbi. 

Ida Đurkić rođena je u Osijeku 1986. Diplomirala na Filozofskom fakultetu, odsjek filozofije i povijesti. Trenutačno je redovna studentica na diplomskom studiju na Odsjeku za likovnu umjetnost pod mentorstvom izv.prof. art. Vladimira Freliha. Članica je Video kluba Mursa  i likovne udruge Društvo Waldniger pri kojoj vodi školu crtanja i slikanja za djecu i odrasle. Dobitnica je nekoliko nagrada za vlastiti rad kao i Dekaničine nagrade za postignut uspjeh u umjetničkom radu na polju likovne umjetnosti i uspjeh tijekom studija. U prosincu 2016. primila je Plaketu Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak tehničke kulture na području Osječko-baranjske županije.

Maja Gjajić rođena je 1996. godine. Nakon završene Jezične gimnazije u Požegi upisuje Umjetničku akademiju u Osijeku, studij Likovne kulture. Dobitnica je brojnih županijskih, državnih i međunarodnih nagrada i priznanja. Bila je sudionica nekoliko likovnih kolonija Hrvatskoj i inozemstvu te je izlagala na nekoliko grupnih izložbi. Dobitnica je Dekanove nagrade (2015.), nagrade za najbolji studentski rad (2017.) UAOS te je od 2014. stipendistica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (kategorija za izvrsnost). Od rujna 2016. godine dio je dizajn tima START UP udruge gdje svakodnevno volontira pripremajući online i offline projekte i vizuale za konferencije i slične događaje. 2017. godine pohađala Digital Design Academy (2017.) u organizaciji Osijek Software City-ja. Trenutno je studentica prve godine diplomskog studija Likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku.

Mirjana Pjevac rođena je u Vinkovcima 1993. godine. Nakon završene Opće gimnazije u Vinkovicma upisuje Umjetničku akademiju u Osijeku, studij Likovne kulture. Trenutno je apsolventica na diplomskom studiju Likovne kulture pod mentorstvom izv.prof.art. Maria Čaušića. Izlagala je na nekoliko domaćih te nekoliko međunarodnih izložbi. Dobitnica je nagrade Umjetničke akademije za najboljeg studenta 2015./2016. godine. Živi i radi u Vinkovcima.

Sara Maksimović rođena je u Našicama 1994. godine. Preddiplomski studij likovne kulture završila je 2016. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Iste godine upisuje rodne studije (diplomski) na Central European Universityju u Budimpešti, gdje trenutačno sudjeluje u pripremi umjetničkog projekta Art in Academia.

http://www.uaos.unios.hr/
https://muzej-djakovstine.hr/