Preskočite na glavni sadržaj

Projekt Davida Smithsona: 'Pučka kuća na solarni pogon (2013.-2018.)'

Izložba i predstavljanje projekta 'Solar Powered Vernacular House / Pučka kuća na solarni pogon' (2013. – 2016.) autora Davida Smithsona održat će se u MSU galeriji u Zagrebu, 23. ožujka u 12 sati.  
vrijeme: 23.03.2018.
mjesto: Zagreb, MSU galerija

Projekt „Solar Powered Vernacular House (2013 – 2018) / Pučka kuća na solarni pogon(2013. – 2018.)“ autora Davida Smithsona zamišljen je kao interdisciplinarni projekt koji uključuje istraživanja, konferenciju i radionice, a završava izgradnjom izložbenog paviljona na solarni pogon.

Izložba će predstaviti ideje i ciljeve projekta, kronologiju i faze koje su realizirane, kao i cjelokupnu dokumentaciju izvedbe projekta. Umjetnik će na izložbi predstaviti interaktivne solarne instalacije, čija će svrha biti približiti posjetiteljima problematiku energetske odgovornosti i održivosti.

Projekt „Solar Powered Vernacular House / Pučka kuća na solarni pogon“ je namijenjen poticanju suradnje i rasprave između umjetnika, znanstvenika, arhitekata, dizajnera, aktivista održivosti te javnosti s posebnim naglaskom na mlađe generacije.  

Opširnije