Preskočite na glavni sadržaj

Večer crkvenih muzeja u crkvi Male braće

Za vrijeme noći crkvenih muzeja, u petak 23. ožujka u 19,30 sati, Franjevački samostan Male Braće u Dubrovniku priređuje događanje na kojem će se govoriti o propovjedaonici crkve Male braće i o najuspjelijim djelima kamene plastike u Dubrovniku...
vrijeme: 23.03.2018.
mjesto: Dubrovnik, Crkva Male braće

Povodom večeri crkvenih muzeja, franjevci Male braće postavili su prigodno pitanje: „Koji se svetac nalazi na desnoj strani propovjedaonice u njihovoj crkvi?“ Dobili su dosta odgovora, ali točnog odgovora još nema. Još se traži odgovor, koji treba biti potkrepljen s prihvatljivim objašnjenjem.

Onaj tko prvi pošalje točan i dostatno obrazložen odgovor na email mala.braca@du.t-com.hr bit će o tome obaviješten, a prigodom večeri crkvenih muzeja dobit će nagradni paket od deset knjiga koje su posljednjih godina franjevci izdali.

O originalnoj i jedinstvenoj poruci ove propovjedaonice i o njenim umjetničkim reljefima, kao o najuspjelijim djelima kamene plastike u Dubrovniku, bit će govora na večeri crkvenih muzeja.
Bit će govora o tome, zašto se na propovjedaonici crkve Male braće našla „Mandaljena pokornica“ i da li je ona zaista bila grešnica? Bit će odgovoreno i na pitanja: koji se „nepoznati“ svetac, uz nju, uz Sv. Petra i Pavla i Mariju Kraljicu nalazi na propovjedaonici, i zašto je on tu?

Posjetitelji, koji dođu na ovaj događaj, moći će se pojedinačno popeti na propovjedaonicu i napraviti „selfie“ s kojim i oni mogu poslati poruku o Bogu, s mjesta s kojeg se stoljećima naviještala njegova Riječ. (Fra Stipe Nosić)
 
Opširnije