predstavljanje, koncert

Božićni koncert i predstavljanje nosača zvuka


vrijeme: 06.01.2016.
mjesto: Zagreb, Svetište Sveta Mati Slobode

Ogranak Seljačke sloge Buševec najavljuje i poziva na Božićni koncert koji će se održati u Svetištu Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, dana 6. siječnja 2016. godine, s početkom u 20 sati. 

Bit će to prilika za poslušati Oratorij 'Narodil se mladi Kralj' Tomislava Uhlika (Božićno prikazanje za folklorni zbor i orkestar) te prisustvovati promociji novog Božićnog CD-a pod nazivom 'Ta zvezda nam je izišla' (Glazbeno putovanje na krilima hrvatske božićne tradicije) – pod ravnanjem maestra Bojana Pogrmilovića. Scenarij i režiju potpisuje Ivan Rožić, u predstavi sudjeluju djeca iz Dječjeg ansambla OSS Buševec, a uvježbale su ih Maja Kovačević i Karolina Jančić.
 
Autor Tomislav Uhlik o svom djelu kaže:
'Iako ne priliči autoru da piše o svom djelu, slobodan sam ovdje izložiti, ono što obično nazivamo programskim predloškom, a to je u ovome slučaju, najdraži događaj kršćanskog svijeta: - Kristovo rođenje.
Ovoga puta kazuje ga siromašan međimurski seljak na sebi svojstven, melankoličan, katkad duhovit način, a ja eto, ovom prigodom zahvaljujem neumornom sakupljaču folklornog blaga Dr. Vinku Žganecu koji nam je omogućio da ga čujemo.'
 

(D.H.F., 04.01.2016)

Tagovi: tomislav uhlik