predstava

'Orašar' - blagdanska baletna bajka u 'Zajcu'


vrijeme: 19.12.2015. - 23.12.2015.
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1

'Orašar', baletni obiteljski klasik Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića i pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića, svoju publiku čeka u 'Zajcu' 19. prosinca, potom 21. kada su na programu dvije izvedbe: u 12 i 19,30 sati, te ponovno 22. i 23. prosinca.

Sljedećeg mjeseca, izvedbe 'Orašara“ na programu su 4. i 5. siječnja.

U ovogodišnjim izvedbama, ulogu Clare u alternaciji će plesati Marta Kanazir i Tamara Szilagyi, ulogu Princa Balint Raucher i Owen Lane, dok će se u ulozi Drosselmeyera izmijenjivati Daniele Romeo i Andrei Köteles.  U ulozi Snježne kraljice izmijenjivat će se Cristina Lukanec i Marta Voinea Čavrak.  Uloge Colombine i Praline plesat će Anca Zgurić dok će Kralj miševa biti Joseph Cane, a Fritz Borna Šebelja. U ostalim ulogama i ansamblima gledat ćemo cjelokupni ansambl riječkog Baleta. Uz njih, u predstavi  sudjeluje ansambl djevojčica i dječaka.
Dramaturg je Darko Lukić, scenografiju potpisuje  Dalibor Laginja, kostime Aleksandar Nošpal, a svjetlo Dalibor Fugošić.

„Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog jedno je od najljepših djela klasične baletne literature i svakako jedan od najpopularnijih baleta već više od jednog stoljeća. Svake godine tijekom zimskih mjeseci brojne baletne kuće diljem svijeta izvode upravo ovaj poznati balet. Za vrijeme blagdana i djeca i odrasli se jednako raduju ovoj baletnoj čaroliji.

(R.P.B., 18.12.2015)