Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Sve o ženama' Teatra Gavran

Zagrebački Teatar Gavran će 21. veljače u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog izvesti premijeru komedije Mire Gavrana 'Sve o ženama'. Ova Gavranova komedija njegov je najizvođeniji kazališni tekst, premijerno igran diljem svijeta, a nakon osamnaest godina od praizvedbe, zagrebačka publika će opet imati priliku saznati što je to toliko neodoljivo u predstavi o suvremenim ženama.
vrijeme: 21.02.2018.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: https://www.teatar-gavran.hr/
 

Gavranova komedija “Sve o ženama” premijerno je igrana na pozornicama diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Priątine, Novosibirska, Bangalorea… Nakon pedeset premijera i tri tisuće repriza, koje su imale  više od sedamsto tisuća gledatelja, ova komedija ponovno igra u Hrvatskoj.

 

U glavnim ulogama će zaigrati mlade hrvatske glumice Lana Gojak, Kristina Krepela, te u alternaciji Mirela Videk Hranjec i Katarina Arbanas.

 

Režiju potpisuje Mladena Gavran koja je 2000. godine glumila u praizvedbi ovoga teksta u zagrebačkom Epilog Teatru. Asistent režije je Lovro Krsnik, kostime i šminku potpisuje Iva Šimunović Lisak, a scenu Eda Tutić. Izbor glazbe i oblikovatelj tona je Neven Zebić, dok je oblikovatelj svjetla Mario Vnučec. Dva songa u predstavi potpisuje Hana Huljić a jedan Ana Vilenica, dok je koreografiju mačevanja osmislio Jakov Gavran.

 

U ovoj predstavi složene strukture tri glumice igraju svaka po pet uloga u pet različitih priča koje se uzajamno isprepleću oslikavajući bogatu skalu različitih ženskih odnosa i likova.