radionica, kolonija

Otvorene prijave na trodnevnu radionicu Anidox Adriatic


vrijeme: 04.12.2015. - 06.12.2015.
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1

Vodeći domaći i europski stručnjaci s polja animacije i dokumentarizma okupit će se u početkom prosinca u kinu 'Tuškanac' kako bi razmijenili i prenijeli iskustva rada na sve popularnijoj formi animiranih dokumentaraca. Radionica je otvorena za sve zainteresirane, uz prethodnu najavu!

Hibridne filmske forme u kojima se kombinira animacija i dokumentarizam već više desetljeća bude veliki interes filmskih studija diljem Europe i svijeta, a u posljednjih su nekoliko godina sve popularnije i u Hrvatskoj. U organizaciji Ustanove Zagreb Film, u suradnji s nezavisnim animacijskim studijom Adriatic Animation u Zagrebu se održava trodnevna radionica Anidox Adriatic, namijenjena profesionalcima s polja animacije i dokumentarizma. Radionica se održava od petka 4. do nedjelje 6. prosinca u maloj dvorani kina Tuškanac, a uključuje niz predavanja i case-studyje gostiju iz Hrvatske i inozemstva, predstavljanje hrvatskih i međunarodnih projekata te okrugli stol na temu animirano-dokumentarnih filmova.

Na radionici sudjeluje niz domaćih te europskih profesionalaca: Vanja Andrijević, producentica iz tvrtke Bonobostudio; Nenad Puhovski, direktor i producent iz tvrtke Factum; Annegret Richter, selektorica animiranog programa festivala DOK Leipzig; Bastien Dubois, francuski autor animiranih filmova te Andrea Martignoni, autor glazbe animiranih dokumentarnih filmova.

Kao posebna zanimljivost, u suradnji s nadolazećim Human Rights Film Festivalom, u sklopu radionice održat će se projekcija dugometražnog animirano-dokumentarnog filma Usvajanje odobreno (2012.) u režiji Laurenta Boileaua i Junga Henina, koji je na Animafestu 2013. osvojio Grand prix i Nagradu publike. Usvajanje odobreno snažna je, dirljiva, duhovita i ljupka autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga, jednog od 200 tisuća djece posvojene nakon Korejskog rata. Projekcija filma održat će se u petak, 4. prosinca, u kinu Tuškanac s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan!

Nakon radionice uživajte u programu posvećenom animiranim dokumentarcima u organizaciji partnera Anidoxa, Animateke (SLO). Više informacija na www.animateka.si pod Animadok Film Retrospective.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane, uz obaveznu prethodnu prijavu na e-mail adresu: anidox@adriaticanimation.hr.

Program radionice

(R.P.B., 27.11.2015)