Preskočite na glavni sadržaj

Najavljene 53. Vinkovačke jeseni

Ovogodišnje 53. Vinkovačke jeseni održat će se od 7. do 16. rujna pod geslom 'Pregršt istine', najavljeno je u srijedu s prve sjednice Organizacijskog odbora manifestacije, a uobičajeno uz folklorno-tradicijski dio, Vinkovačke jeseni ponudit će i niz gospodarskih, kulturnih i sportskih sadržaja kao i priredbi i koncerata namijenjenih mlađoj populaciji. 
vrijeme: 07.09.2018.
mjesto: Vinkovci

Predsjednik Organizacijskog odbora i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić naglasio je da pripreme za najveću hrvatsku smotru izvornog folklora počinju prije nego proteklih godine te očekuje da 53. Vinkovačke jeseni sadržajno i kvalitetom nadmaše prethodne.

Tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković najavio je da će se Folklorne večeri održavati od 7. do 11. rujna uz nastupe 61 KUD-a, a Dječje vinkovačke jeseni najavljene su za 8. i 9. rujna uz sudjelovanje 60-tak dječjih folklornih skupina iz cijele Hrvatske.

Državna smotra izvornog hrvatskog folklora upriličit će se 15. rujna, a od 14. do 16. rujna održat će se i sve uobičajene središnje priredbe 53. Vinkovačkih jeseni.

Svečanost otvorenja 53. Vinkovačkih jeseni, 14. rujna pod geslom "Pregršt istine" i ove godine osmislit će dugogodišnja scenaristica Vinkovačkih jeseni Ana Cvenić, a na pozornici će oživjeti slike iz bogatoga književnoga opusa zavičajne književnice Mare Švel Gamiršek.

"U njezinim djelima ima puno toga, ima povijesti, folklora, narodnoga vjerovanja, pučkih pjesnika i pjesama, slavonske šume i nadasve Šokaca i Šokadije", rekla je Cvenić, otkrivajući motive koji je vode u osmišljavanju scenarija.

Svečani mimohod sudionika 53. Vinkovačkih jeseni i revija konjskih zaprega održat će se 16. rujna, a toga dana u večernjim satima manifestacija će biti zatvorena. (Hina)