najave

Split: Judin cirkus predstavlja Okidoki kolektiv


vrijeme: 14.11.2015.
mjesto: Split; : Judino drvo, Kopilica 24

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 i Judino drvo organiziraju Judin cirkus - večer posvećenu suvremenoj cirkuskoj umjetnosti! Četvrti Judin cirkus 14. studenoga predstavlja kolektiv Okidoki koji čine tri akrobata svjetske klase - Valia Beauvieux (FR), Ethan Law (USA) i Jonathan Moss (UK).

Subotnja predstava Okidoki kolektiva kreirana je posebno za specifični prostor Judinog drva. Uz korištenje svojih akrobatskih vještina (cyr wheel, icarian games, handstandovi, parterna akrobatika i hand to hand akrobatika), kolektiv se koristi predmetima iz svakodnevnog života za kreaciju jedinstvenog interaktivnog site specific performansa.

Nakon rada u kompanijama kao što su Sisters i La Putyka i izvedbipredstava suvremenog cirkusa i showova na svim kontinentima, ova tri akrobata udružuju se početkom 2015. godine u OKIDOKI kompaniju. Skupa ih dovodi želja za istraživanjem korištenja cyr wheela (jednostrukog kola) na nove načine, istraživanje što sami rekvizitet može ponuditi izvođačima i na koji način ono što se smatra solo vještinom prelazi u zajednički rad i izvedbu.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji od utorka 10.11. u Goli ± Bosi design hostelu po cijeni od 30kn i na dan predstave na vratima kluba po cijeni od 40kn.

After dance by Tabu (keeper of the groove) jedan od dj-eva funkytrain kolektiva.
 
Rad kolektiva ROOM 100 realizira se uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Grada Splita.

 

(R.P.B., 12.11.2015)