Preskočite na glavni sadržaj

FonoKinoteka predstavlja: Drvored

Bliži se novo izdanje FonoKinoteke, glazbenog programa koji jednom mjesečno u prostorima kina Kinoteka ugošćuje zanimljive glazbenike, izvođače i autore te njihove projekte posvećene zvuku i glazbi. Drugo izdanje FonoKinoteke u petak, 26. siječnja ugostit će zagrebački bend Drvored koji će održati koncert pod nazivom 'Pogled kroz prozore'.
vrijeme: 26.01.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Kino Kinoteka, Kordunska 1
url: http://kinokinoteka.hr/

Bend francusko-hrvatskog sastava poznat po energičnim nastupima i osvježavajućem zvuku kojeg pogoni moćna limena sekcija u Kinoteci će predstaviti novi materijal uz svježe aranžmane prepoznatljivih hitova s hvaljenog prvog albuma “Arhelino" iz 2015.
 
Drvored je osnovan 2010. godine. Njegovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna fuzija žanrova koja se isprepliće kroz mnoštvo instrumenata, od harmonike i flaute preko violine i saksofona do trube i trombona. Njihova glazba objedinjuje šarm francuske šansone, energiju balkanske nostalgije i žustre ritmove ska rocka, a svom su specifičnom i eklektičnom glazbenom stilu dali ime balkankan.
 
Drvored je pravi mali orkestar koji ploveći kroz vrijeme i prostor, od obala Seine do obala Save, od Mediterana sve do daleke Jamajke, slušatelje nezaustavljivo vodi u novu dimenziju postojanja.
 
Koncert Drvoreda održat će se 26. siječnja s početkom u 20 sati. Ulaznice je moguće nabaviti po cijeni od 35 kuna odnosno 45 kuna na dan koncerta na www.ulaznice.hr i www.kinokinoteka.hr.