novo izdanje

Deseto izdanje Modnog ormara


vrijeme: 04.11.2015. - 30.11.2015.
mjesto: Zagreb

Od 4. do 30. studenog, u organizaciji Tekstilno - tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održava se deseto jubilarno izdanje Modnog ormara. U sklopu ovog modno-umjetničkog događanja, program uključuje  izložbe, radionice, predavanja i modne revije.

Jubilarno izdanje započinje u srijedu 4. studenog u 19 sati otvaranjem izložbe studenata studija modnog dizajna na Tekstilno – tehnološkom fakultetu i njihovih gostiju pod imenom Izlog u radu 5 koja će biti postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti. Središnje događanje Modnog ormara je predstavljanje revija radova 10 najboljih studenata, odabranih na natječaju u organizaciji fakulteta sredinom godine koje je na rasporedu u četvrtak, 5. studenog u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru. U petak, 6. studenog na rasporedu je revija diplomiranih studenata Tekstilno – tehnološkog fakulteta, već afirmiranih dizajnera u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 20 sati, a to su revije Martine Herak, Ane Kujundžić, Bibe Šipek, Ane Marie Ricov, Ivice Klarića, Tomislava Jerčića, Xenie Dizajn, Igora Galaša, I-GLE i Renate Svetić.

Kroz mjesec dana bogatog programa koji nas očekuje u sklopu ovogodišnjeg izdanja Modnog ormara, uz otvorenja izložbi, revije i natjecateljski program, pokazat će se sva kreativnost mladih, ali i starijih generacija. Predstavljanjem domaćoj i inozemnoj sceni najboljih studenata Tekstilno - tehnološkog fakulteta i drugih srodnih umjetničkih struka, putem jedinstvenog strukovnog natjecanja, jedan je od osnovnih ciljeva ovog događanja kao i afirmacija i praktično radno iskustvo mladim talentima, poticanjem suradnje studenata i partnera Modnog ormara. Radove, uz podršku struke, predstavljaju pred međunarodnim i novinarskim žirijem što za studente predstavlja ujedno i prvo radno iskustvo.

'U ovih devet godina Modni ormar je izrastao u veliki projekt koji je nažalost više cijenjen vani nego u Hrvatskoj. On nije ni najbolji ni najveći ali ono što je važno istaknuti jest to da pokriva isključivo struku i nije samo još jedno modno događanje. Moda ovdje služi kao pomoćno sredstvo kako bi se, kroz natjecanje, prikazalo dizajnersko  školovanje mladih studenata ispred stručnog internacionalnog žirija. Ovo je za njih izvrsna prilika i platforma za daljni rad, a otvara im se i mogućnost za sudjelovanjima na ostalim događajima u zemlji i u svijetu samim time što im je rad prikazan i potvrđen ispred internacionalnog žirija sastavljenog od eminentnih profesora sa dizajnerskih studija u svijetu ali i samih dizajnera' – izjavila je mentorica Modnog ormara, red.prof.art Nina Režek-Wilson.

Projekt Modni ormar je jedino institucionalno strukovno modno umjetničko događanje u Republici Hrvatskoj pokrenuto 2006. godine.  Do sada je razvio kvalitetnu «platformu» vrhunskih stručnjaka koje okuplja unutar svih projekata koji se realiziraju pred međunarodnim žirijem u svrhu promoviranja hrvatske modne i umjetničke scene, čime svjedoče naši studenti i diplomirani dizajneri na osvojenim nagradima i  međunarodnom uspijehu.

Više informacija o Modnom ormaru možete pronaći ovdje.

(M.K., 27.10.2015)

Tagovi: modni ormar