Preskočite na glavni sadržaj

Novi ciklus filmova 'Sword and Sorcery'

U Kinoklubu Zagreb četvrtkom u siječnju prikazuje se novi Ciklus filmova: 'Sword & Sorcery'. Filmovi se prikazuju u kinodvorani na adresi Trg žrtava fašizma 14. Početak projekcije je u 21 sat, a ulaz je slobodan!
vrijeme: 04.01.2018.
mjesto: Zagreb; Kinoklub Zagreb, Tru žrtava fašizma 14
url: http://kkz.hr/
 

Filmove je odabrao član Kinokluba Zagreb, Filip Pisarić.


Ubrzo nakon što je Conan the Barbarian poharao kino blagajne, priključuju mu se filmovi sličnih tematika, drastično nižeg budžeta, nadajući se sličnom uspjehu. Stoga u novu godinu ulazimo s ciklusom 'Sword & Sorcery' filmova u svojem najplodnijem razdoblju – 80-ima.


Program:

04. 01. ‘The Beastmaster’ (1982.), r. Don Coscarelli

Radnja prati ratnika Dara koji ima sposobnost telepatske komunikacije sa životinjama, u potrazi za osvetom nad moćnim čarobnjakom Maaxom koji mu je spalio selo. U njegovoj potrazi  pridružuju mu se lasice Kodo i Podo, orao Sharak i crni tigar po imenu Ruh. 'Beastmaster' Dona Coscarellija, redatelja 'Phantasm' serijala, stječe kultni status i s vremenom izbacuje još dva nastavka i televizijsku seriju.

 

11. 01. 'Deathstalker’ (1983.), r. James Sbardellati

Ratnik po imenu Deathstalker poslan  je u potragu za magičnim artefaktima koji su u posjedu zlog čarobnjaka Muunkara koji poziva sve ratnike na borilački turnir njemu u zabavu. Deathstalker pristaje na natjecanje u turniru ne znajući prave namjere zlog čarobnjaka. 'Deathstalker' je jedan od mnogobrojnih filmova koji su nastali pod budnim okom niskobudžetnog filmaša Rogera Cormana. Film je bio financijski uspjeh jedino zahvaljujući činjenici što je izašao u  isto vrijeme kada i Conan the Barbarian. Uslijedili su brojni nastavci.

 

18. 01. 'Deathstalker II’ (1987.), r. Jim Wynorski

Princeza Evie traži pomoć poznatog heroja Deathstalkera u borbi protiv zlog čarobnjaka Jareka s nadom da će vratiti svoje kraljevstvo. Nastavak kultnog 'Deathstalkera' je tonalno drugačiji od svog prethodnika, imajući više sličnosti s epizodom Looney Tunesa nego sa svojim prethodnikom.

 

25. 01. 'Yor, the Hunter from the Future’ (1983.), r. Antonio Margheriti

Barbarin Yor preživljava u svijetu prahistorijskih životinja i visoke tehnologije pritom sumnjajući da nekako ne pripada tom svijetu. Film je nominiran za 3 Zlatne maline.