Preskočite na glavni sadržaj

Film 'I love YU' Irene Škorić dobio nagradu žirija na festivalu u Švedskoj

Kratki igrani film 'I love YU' redateljice i scenaristice Irene Škorić, dobio je nagradu žirija za najbolje 'žensko prisustvo na filmu' na Balkan New Film Festivalu BaNeFF, koji se održao od 19. do 21. prosinca u Stockholmu u Švedskoj.
vrijeme: 21.12.2017.
mjesto: Švedska; Stockholm
url: http://baneff.com/
Stručni žiri je istaknuo motivaciju za nagradu: "Sjećanje je sve, kombinacija obiteljskih filmova i ponovno proživljenih trenutaka odmora, ljubavi i svakodnevnog života. Lokalna priča o Rijeci otkrivena je kao rezultat poetskog filma."
 
Film je odabran kao jedini hrvatski kratki igrani film u konkurenciji 16 dokumentarnih i  kratkih igranih filmova iz Švedske, S.A.D.-a, Srbije, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Indije…
 
Film je svoju međunarodnu premijeru  imao na World Film Festivalu u Montrealu, a hrvatsku na Danima hrvatskog filma u Zagrebu.

Na WorldFestu u Houstonu osvojio je Zlatnu nagradu za Najbolji kratki igrani film u kategoriji drame, a na Ouchy film awards u  Lausannei u  Švicarskoj  nagradu za najbolju režiju.
 
Festival BaNeFF posvećen je novijoj produkciji zemalja s teritorija Balkana. Usmjeren je na filmove koji se bave ili odnose na balkanske teme, filmove koji nemaju širu distribuciju po skandinavskim zemljama i koji imaju kreativne vrijednosti o kojima se u niz panela želi raspravljati s uglednim filmskim gostima.
 
Festival nakon glavnog događanja u Stockholmu tijekom proljeća i ljeta nastavlja putovati i prikazivati odabrane uratke u drugim gradovima Švedske i Norveške. Manifestacija se održava u suradnji s Gradom Stockholmom i Švedskim filmskim institutom.