Preskočite na glavni sadržaj

Filharmonijski bal 30. prosinca u ritmu valcera

Tradicionalni Filharmonijski bal kojim Zagrebačka filharmonija zaključuje staru i pozdravlja novu godinu ove će godine, kako je najavljeno, biti najluđa filharmonijska noć u kojoj će orkestar Filharmonije u subotu, 30. prosinca, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu za svoju publiku izvesti bogat program novogodišnjih valcera, arija i polki.
vrijeme: 30.12.2017.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.zgf.hr
Filharmonijski bal tradicionalni je koncert u maniri bečkih novogodišnjih koncerata, a Zagrebačkom filharmonijom ove će godine na Balu ravnati njezin šef dirigent, maestro David Danzmayr, rođeni Austrijanac, odgajan u okruženju glazbenog Salzburga, bečkih novogodišnjih koncerata i austrijske glazbene izvrsnosti, stoji u najavi.
 
Stoga je jasno da on najbolje zna kako napraviti atmosferu i upriličiti svečanost karakterističnu upravo za novogodišnje koncerte, ističu nadalje iz Zagrebačke filharmonije, te za ovogodišnji Filharmonijski bal najavljuju bogat glazbeni program na kojem će se naći neki od najljepših novogodišnjih valcera, arija i polki.
 
"Razigrana i rasplesana Straussova 'Trič trač' polka, svečana 'Anina' i brza 'Tik tak polka', uzvišeni valcer 'Ruže s juga' i energična 'Carmen kvadrila' – povest će vas u svijet bečkih dvorova, zlatne glazbene raskoši i prepoznatljivih novogodišnjih melodija vedrog i plesnog karaktera, uključujući nezaobilazne klasike 'Na lijepom plavom Dunavu' i 'Radetzky marš', najprepoznatljivijih kompozicija novogodišnjih koncerata koji kod publike bude snažnu asocijaciju na novogodišnju atmosferu", dodaje se u najavi.
 
Filharmonijski "doček prije dočeka" neće završiti posljednjom kompozicijom u dvorani: sve posjetitelje Filharmoničari pozivaju, nakon koncerta u Velikoj dvorani, na ples i druženje u predvorje, gdje će ih uz plesne evergreene i poznate melodije zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića.
 
"Revijski orkestar jamstvo je dobre zabave i neizostavan dio plesne atmosfere u opuštenom ambijentu Filharmonijskog bala, te najljepši način da otpratimo 2017. godinu", ocjenjuju iz Filharmonije, te poručuju: "Svečani bal i nesvakidašnji koncert poput ovog, zahtijeva i prigodni dress-code. Stoga, dame i gospodo, obucite svoje najljepše večernje haljine i najelegantnija crna odijela i priuštite si posebnu prednovogodišnju večer". (Hina)