izložba

comiXconnection – izložba alternativnog stripa u Vukovaru


vrijeme: 07.10.2015. - 31.10.2015.18,00
mjesto: Vukovar; Gradski muzej Vukovar – dvorac Eltz, Županijska 2

Izložba alternativnog stripa comiXconnection, nakon 16 europskih gradova stiže u Vukovar, a predstavlja radove 63 autora iz šest europskih zemalja kao i suradničke mreže kojih su ti autori članovi. Otvorenje izložbe je danas, 7. listopada, u 18 sati, u Gradskom muzeju Vukovar – dvorac Eltz.

Pored glavnog postava izložbe, publika će imati priliku vidjeti i sudjelovati u nizu interaktivnih sadržaja koji prate ovu izložbu.

Tijekom trajanja postava izložbe, od 07. do 31. listopada, održati će se škola stripa pod vodstvom vukovarskih strip-autora Nenada Barinića i Domagoja Rapčaka, demonstracijska crtanja za posjetitelje izložbe (tzv. 'fan art'), promocije strip izdanja i samih autora.

Na samom otvorenju, pored glavnog postava izložbe, biti će izložene i originalne strip-table Nenada Barinića i Domagoja Rapčaka, a oni će nešto od svoje vještine i podijeliti s posjetiteljima, koji time što bi dobili strip-crtež po želji imaju i motiv više za posjetiti izložbu.

Poučeni prethodno dobrim iskustvom u Osijeku, gdje je izložba comiXconnection bila postavljena u Muzeju Slavonije, na otvorenju, u demonstracijskom crtanju za publiku Nenadu i Domagoju pridružit će se strip-autorica Helena Janečić, koja je i autor motiva na plakatu izložbe.
 
Udruga StripOs je na ovoj izložbi predstavljena neposredno putem svojih članova Helene Janečić i Marka Dješke (čiji su radovi integralni dio postava) ali i posredno kao jedna od suradničkih mreža.
 
 

(M.K., 07.10.2015)