Preskočite na glavni sadržaj

Branko Lenić: Dodir

Predstavljanje projekta Branka Lenića pod nazivom DODIR održat će se u utorak, 5. prosinca 2017. u 19 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Izložba će biti otvorena do 19. prosinca 2017.

 
vrijeme: 05.12.2017.
mjesto: Rijeka, Galerija Juraj Klović
Projekt Branka Lenića
pod nazivom DODIR

• računalna interpretacija slikovnih podataka računalne grafke, digitalni print na raznim podlogama (tekstil, papir, drvo)

Izložbu će otvoriti likovna kritičarka Višnja Slavica Gabout
Autor glazbe: Cyborgix 4E75

Branko Lenić u svakom je pogledu umjetnik suvremenih medija, jer se već niz godina u svojoj umjetnosti koristi videom i računalom kako bi stvarnost vizualizirao iz jedne druge perspektive i u jednoj drugoj dimenziji te joj zatim dao neko novo značenje. Projekt „Dodir“ sažimlje njegova višegodišnja istraživanja konstrukcije medijske slike u računalnoj grafici, gdje je motivska okosnica planinski krajolik. Jer planine za Lenića imaju posebno značenje i on s njima ostvaruje jedan gotovo mitski dodir. Koncept projekta tako je mnogo kompleksniji nego što se čini na prvi pogled, progovarajući o aktualnim temama ma movomedijski nalin. Strategija slike tu je zasnovana na miješanju i stapanju viđenoga, fotografiranoga i medijski transformiranoga pejzaža. Matrica je mimezis,ali računalna slika je digitalna informacija, koja funkcionira kao vizualni tekst, jer u kontekstu suvremenih medija i računalne slike, image (slika) je uvijek data (podatak). (Višnja Slavica Gabout)

Katalog izložbe