izložba

'Introspekcija' Diane Sokolić


vrijeme: 06.08.2015. - 27.08.2015.
mjesto: Krk, Galerija Decumanus

Izložbeni ciklus Linking[art], nakon predstavljanja fotografija Piera Pazzija, nastavlja se izložbom 'Introspekcija' riječke slikarice, multimedijalne umjetnice i dizajnerice Diane Sokolić, koja će se 6. kolovoza 2015. godine s početkom u 21 sat, otvoriti u krčkoj Galeriji Decumanus.  
 
Svoj privatni svijet Diana Sokolić doznačuje kao snažnu optičku senzaciju, ističe u predgovoru kataloga kustosica izložbe Višnja Slavica Gabout. Predodžbu nutrine kao neke tople, tihe tamnine (ili bjeline) mijenja slikom jednog živog, intrigantnog, koloristički vibrantnog i dinamiziranog unutarnjeg svijeta koji pršti energijom. Svijeta u kojem svjetlosni bljeskovi i prelijevanja boja oslikavaju emocije, prate tok tankoćutnih osobnih fluida, vizualiziraju životne titraje i signaliziraju trenutke spoznaje. Ambijent je ovdje shvaćen kao supstancija kojom se oblikuje. Ali i kao autoričina životna tvar koja nju oblikuje i u kojoj su pohranjena taktilna i vizualna sjećanja, asocijativni bljeskovi, svjetlosne vizije,  predmetne metamorfoze i kaleidoskop boja. Sav taj veličanstveni prostor pun transformacija, transpozicija i transgresija Diana Sokolić rekonstruira site -specific instalacijom, u kojoj spaja i isprepliće različite discipline i različite medije, vizualnu i primijenjenu umjetnost, te dizajn i nove tehnologije. Svjetlosnom instalacijom gdje združuje, u svojevrsnu gradnju u prostoru, stalaktitne plastične objekte, nakit od pleksiglasa, video projekciju, fotografiju i obojeno svjetlo - i svi oni u tom organizmu harmonično dišu. Jer dišu u autoričinu životnom ritmu. Ritmu koji je s jedne strane temperamentan, suvremeno-ubrzan i tehnicistički strog. Ali koji je s druge strane umiren, utišan i približen iskonima.

Izložba Introspekcija ostaje otvorena do 27. kolovoza, a postav je moguće zagledati od ponedjeljka do subote između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. (grad-krk.hr)

(D.H.F., 03.08.2015)

Tagovi: diana sokolić