Preskočite na glavni sadržaj

Umjetnikovo oko, izložba Ivana Midžića

Otvorenje izložbe 'Umjetnikovo oko' autora Ivana Midžića održat će se u zagrebačkoj Galeriji Događanja u petak, 10. studenog u 19 sati. Izložba traje do 1. prosinca 2017. godine. 
vrijeme: 10.11.2017.
mjesto: Varaždin
url: http://spancirfest.com/
Kratko o radu

Autorovo oko izložba je dorađenih, visoko ritmiziranih i stiliziranih crteža  koji motivu pristupaju apstrahiranjem, natruhama, naglašavanjem likovne dimenzije djela. Na podu galerije postavljen je objekt - okrugla skulptura oka iz čije se zjenice galerijom rasprostranjuju metalne niti. Kao i radovi u čeliku, crteži pastelom su dorađeni, istraženi i promišljeni, bez viškova ili gubljenja u nejasnoćama, autor crtežima i čeličnim nitima kao da afirmira materijale i njihove likovne potencijale, a prikaz vlastitog perceptivnog aparata iz kojeg nastaje ovaj autonomni likovni svijet on formira u jasnom likovnom kontrastu  - autoironijski, plastično, zaigrano, duhovito pristupajući identitetu umjetnika, ali još uvijek ne dovodeći u pitanje umjetnost samu, piše u katalogu izložbe Josipa Bubaš.

O autoru

Ivan Midžić, rođen 6. travnja 1976. u Osijeku. Diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu  u klasi prof. Šime Vulasa 2002. godine. Magistrirao na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani 2007. godine u klasi prof. Jože Baršija. Član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.
 
https://www.facebook.com/Galerija-Događanja-1384647088433203/