Preskočite na glavni sadržaj

Novi studentski festival Mladi glumci gradu Rijeci od 25. do 31. listopada

Rijeka će od 25. do 31. listopada biti domaćin novog studentskog festivala Mladi glumci gradu Rijeci (MGGR), u organizaciji studenata preddiplomskog i diplomskog studija Glume i medija pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, kojemu je cilj senzibilizirati javnost na djelatnost toga studija te pridonijeti širenju kulturne ponude grada Rijeke.
vrijeme: 25.10.2017.
mjesto: Rijeka
url: https://www.facebook.com/MGGRmismotu/

Kako se ističe u najavi, festival se održava uz potporu Grada Rijeke i Studentskog kulturnog centra (SKC) a cilj mu je upoznavanje javnosti s kreativnom djelatnošću studija, te osvještavanje nadležnih institucija po pitanju potrebe za adekvatnim prostornim rješenjima u svrhu rada i funkcioniranja studija Gluma i mediji.
 
Sve je dio šire studentske inicijative za pokretanjem Akademskog teatra kao nove multidisciplinarne platforme za izvedbenu i primijenjenu umjetnost u gradu Rijeci.
 
"Nakon mnogobrojnih nastupa u Rijeci, okolici i inozemstvu vidimo ovaj festival kao novi oblik druženja i komunikacije s našim gradom, predstavljajući radove mladih izvedbenih umjetnika koji i tijekom studija aktivno djeluju u svojoj struci. Predstavama, projekcijama kratkih filmova, izložbama mladih umjetnika s kojima surađujemo i koncertom iznenađenja, udahnut ćemo život staroj tvornici Exportdrvo", stoji u najavi.
 
"Uzimajući u obzir riječku titulu 'Europske prijestolnice kulture' za 2020. godinu, manifestacijom želimo doprinijeti i obogatiti kulturni izričaj grada Rijeke te pozvati širu javnost na preispitivanje položaja tek diplomiranih mladih umjetnika i uopće izvedbenih umjetnosti u Rijeci", napominju organizatori.
 
Na primjeru gotovo gerilskog pokretanja scene Exportdrva žele revitalizirati taj napušteni industrijski prostor i pozvati javnost da zajedno s njima "izmašta jedan mogući teatar".
 
Osim u Exportdrvu, festivalski će se programi odvijati u prostorima Filodrammatice, HKD-a na Sušaku, Dnevnog boravka i Antikvarijata Ex Libris.
 
"Kroz sve te lokacije grad će oživjeti razne predstave diplomskog i preddiplomskog studija glume, izložbe radova studenata primijenjenih umjetnosti, projekcije kratkih filmova studenata glume te koncert Damira Urbana", poručuje se u najavi.
 
Ulaz na sve programe je besplatan, a cjelovit program događanja dostupan je na Facebook stranici https://www.facebook.com/MGGRmismotu/. (Hina)