Preskočite na glavni sadržaj

Interakcije 2017 - Radionica spekulativnog dizajna: Automatizacija

Ovogodišnja radionica spekulativne dizajnerske prakse Interakcije 2017 bavit će se jednom od najviše spominjanih globalnih tema - automatizacijom. Radionica će se održati od 16. do 21. listopada na Umjetničkoj akademiji u Splitu. U sklopu radionice britanska antropologinja, umjetnica i spisateljica Georgina Voss, održati će javno predavanje. 
vrijeme: 16.10.2017.
prijava: 15.11.2019
mjesto: Split
url: http://dvk.com.hr/interakcije/about/

Radionica će se ove godine baviti jednom od najviše spominjanih globalnih tema — automatizacijom. Sudionici i sudionice tijekom radionice će spekulirati o implikacijama i refleksijama globalnih trendova automatizacije u lokalnom kontekstu. Ovogodišnja radionica spekulativnog dizajna održati će se od 16. do 21. listopada na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Radionicu će voditi Tommaso Tregnaghi, istraživač u području dizajna i umjetnosti iz  talijanskog multidisciplinarnog laboratorija / mreže Nefula) uz asistenciju Olega Šurana (Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetnička akademija, Split). Koordinator radionice, Ivica Mitrović, održati će predavanje za sudionike i sudionice o “Mediteranskom spekulativnom pristupu”, tj. kako promišljati drugačije budućnosti u "stvarnom svijetu”.

Posebna gošća radionice, Georgina Voss antropologinja tehnologije i inovacija, umjetnica (Strange Telemetry i London College of Communication) i spisateljica (publicira u The Atlanticu, The Guardianu i HOLO Magazinu) održati će javno predavanje.

Studenti preddiplomske i diplomske razine raznih specijalizacija dizajna, novomedijske umjetnosti, sociologije, arhitekture, računarstva, urbanizma i drugih povezanih disciplina u multidisciplinarnim timovima će propitivati tradicionalne definicije dizajna i današnju ulogu dizajna u društvu kroz kritičku dizajnersku praksu.

Većina sudionika i sudionica dolaze s partnerskih ustanova u regiji.

Dodatno je predviđen i određen broj mjesta za otvorene prijave (interakcije@umas.hr).

https://www.facebook.com/interakcije