Preskočite na glavni sadržaj

'Priča o VELIKOM i malom' - nova predstava u Maloj sceni

Kazalište Mala scena najavljuje prvu ovosezonsku praizvedbu predstave 'Priča o VELIKOM i malom' koja će se održati u četvrtak, 7. rujna u 18 sati, na Medveščaku 2. 
vrijeme: 07.09.2017.
mjesto: Zagreb, Mala scena
url: http://www.mala-scena.hr/

Tekst za priču o veličinama, oblicima i brojevima po narudžbi napisala je nagrađivana autorica i stalna suradnica Male scene Kristina Gavran, dok odgovore na razna pitanja u predstavi tražit će glumica Svetlana Patafta, koja po prvi put u Maloj sceni potpisuje i režiju.

O predstavi

Velika KUTIJA. Mala kutija. Velika LUBENICA. Mala borovnica. Veliki SLON. Mala bubamara. I najveće pitanje – mogu li veliki i mali biti prijatelji?
Baka Sova voli zagonetke i upravo je smislila jednu - ključ od tavana skriva veliko blago. Uz pomoć bakinih uputa, naša pripovjedačica kreće u potragu za obećanim blagom. Na tavanu se nalaze kutije raznih veličina – velike, male, sićušne, srednje, ogromne... kako prepoznati u kojoj se nalazi blago? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Mala bubamara i veliki slon, kakvo je to neobično prijateljstvo?
Susrećemo se s pojmom veličine – kako možemo odrediti što je veliko, a što malo?  Pripovjedačica uspoređuje i predmete koje pronalazi postavlja u su-odnose, a posjeduje i neka magična pomagala – metar i povećalo. Znate li čemu služe i kako se koriste? Svaka kutija otkriva novu priču o veličinama, oblicima i brojevima.
Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo.
Koncept veliko – malo važan je za snalaženje u prostoru, razumijevanje svijeta koji nas okružuje, ali i kako bi djeca bila uspješna u komunikaciji s drugima. Cilj ove produkcije je kod djece razviti znatiželju za odnose u prostoru, odnose među predmetima i usaditi im osnovne predmatematičke vještine. Razumijevanje razlike veliko – malo osnovni je koncept u matematici te prvi korak prema razumijevanju drugih pojmova kao što su: veći od, manji od i jednaki.
Predstava je nastala u koprodukciji Teatra Puna kuća i Male scene.

http://www.mala-scena.hr/home/predstave/prica-o-velikom-i-malom.aspx