Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za mlade filmaše 'Pack&Pitch'

Ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, u suradnji s filmskim programom Relativity School iz Los Angelesa, raspisao je natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog hrvatskog filmaša na kraju odvesti u Hollywood. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina, a rok za prijave je do 1. rujna 2017.
prijava: 01.09.2017
url: http://www.hfs.hr

Sudionici na natječaj trebaju poslati:

- sinopsis budućeg filma; radi se o kratkom igranom filmu u trajanju do 10 minuta
- redateljsku koncepciju
- dobrodošli su (ne i nužni) razrađeniji storyboard, kao i linkovi na dosadašnje radove
- kratku biografiju redatelja

Ekipa iz Relativity School-a ističe da će posebno vrednovati pripovjedački inventivne filmske priče koje pokazuju jedinstvenu autorsku viziju.

Natječaj traje do 01. rujna 2017., a prijave se zaprimaju na e-mail adresu marijaratkovic@gmail.com

Relativity School iz L.A.-a jedan je on najcjenjenijih filmskih programa u Americi koji je rađen u uskoj suradnji s holivudskim studijima. Na natječaju će bit odabrano pet kandidata koji će svoje filmske ideje, u sklopu radionice Pack&Pitch na ovogodišnjem Four River-u, razraditi s profesionalnim mentorima iz Škole. Nakon toga će pet mladih filmaša u obliku pravog pitchinga prezentirati svoje zamisli svim sudionicima festivala. Autor najboljeg pitcha za nagradu dobiva odlazak u Los Angeles na trotjednu radionicu u okviru Relativity School-a sljedećeg ljeta. Lanjski pobjednik, Rudolf Ravbar upravo se vratio iz L.A.-i pun je dojmova: U ova tri tjedna naučio sam mnogo toga vezanog uz film; prošli smo sve, od pisanja scenarija pa sve do montaže i postprodukcije i vjerujem da će mi to znanje koristiti u budućnosti. Završni projekt mi je film „Phobia“ kojega sam prezentirao na prošlogodišnjem Four River Film Festivalu. Dobio sam najboljeg mentora na fakultetu tako da, kada smo ujedinili snage, film na kraju mora  biti sjajan. Uz dobro društvo i zanimljive radionice bilo je ovo odlično iskustvo. (HFS)