najave

Skup o kreativnim djelatnostima u Rijeci početkom svibnja


mjesto: Rijeka

Od 7. do 9. svibnja u Rijeci će se održati niz manifestacija posvećenih kreativnim djelatnostima, u okviru projekta u Hrvatskoj i Sloveniji, koji se financira iz europskih fondova, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

'Creative StartUp' obuhvatit će deset tematskih panel rasprava i izložbeni sajam, uz prateći kulturni i klupski program.

Pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Ivan Šarar predstavio je program i istaknuo da su teme odabrane temeljem osluškivanja interesa dionika kreativnih djelatnosti ili onih koji bi to željeli postati.

Više od 40 stručnjaka razgovarat će o temama poput 3D printanja, organizacije glazbenih festivala i drugih manifestacija, digitalnih medija, dizajnu u upotrebi te o načinima financiranja poslovnih projekata kreativne industrije kao što su crowdfunding.

Na sajmu će četrdesetak izlagača predstaviti svoje projekte i moguće pravce razvoja kreativnih djelatnosti.

'Creative StartUp' u Rijeci je dio IPA projekta vrijednosti 400 tisuća eura. Od tog novca je oko milijun kuna namijenjeno događanjima u Hrvatskoj, među kojima su, uz ovaj skup, bilo više radionica, pojedinačnih edukacijskih postupaka te za analizu stanja kreativne industrije, kazala je savjetnica za međunarodnu suradnju Grada Rijeke Irena Kregar Šegota.
(Hina)

(M.K., 23.04.2015)