predstavljanje

Veliki Osječki most / The Great Osijek Bridge


vrijeme: 15.04.2015. 18 h
mjesto: Zagreb; Preporodna dvorana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Opatička 18

Predstavljanje knjige 'Veliki Osječki most / The Great Osijek Bridge', u organizaciji Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Osijeku, održat će se u srijedu, 15. travnja, s početkom u 18 sati, u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Knjigu je objavio Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku u suradnji s Institutom za povijest umjetnosti, kao rezultat istraživačkog rada provedenog u Institutu o Velikom Osječkom mostu, tzv. Sulejmanovom mostu, koji je kroz močvarna područja u dužini od 6 kilometara povezivao povijesna naselja Osijek i Dardu.

Knjiga 'Veliki Osječki most / The Great Osijek Bridge' drugi je svezak edicije Mursa Aeterna – Vječni Osijek objavljena uz potporu Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj i Turskog instituta za podvodnu arheologiju iz Istambula.

Urednik knjige je akademik Andrija Mutnjaković, a autori su Ivana Haničar Buljan, Nenad Moačanin, Milan Pelc, Mladen Pešić i Ratko Vučetić.

Na predstavljanju će govoriti akademik Zvonko Kusić predsjednik HAZU, akademik Velimir Neidhardt, potpredsjednik HAZU, akademkinja Vlasta Piližota, voditeljica Zavoda HAZU u
Osijeku, Nj. E. Ahmet Tuta, veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj, doc. dr. Oğuz Aydemir, predsjednik Turskog instituta za podvodnu arheologiju, prof. dr. sc. Milan Pelc, ravnatelj Instituta za povijest umjetnosti i akademik Andrija Mutnjaković, voditelj Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU.

(R.P.B., 13.04.2015)