Preskočite na glavni sadržaj

Ante Kajinić se u MSU predstavlja novim ciklusom slika

Izložba slikara Ante Kajinića 'Putovanje kroz bjeline' donosi 37 radova iz njegova novog opusa, a izložba je prema zamisli autora, postavljena tako da prati ritam organizacije motiva na slici. Kajinićeva izložba bit će otvorena od 6. srpnja do 31. kolovoza 2017.
vrijeme: 06.07.2017.
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.msu.hr

"Grupirajući slike uz rubove zida, naglašavajući središnji prostor odsutnošću sadržaja, izložbeni prostor MSU galerije postao je živa slika koja posjetitelje vodi na putovanje kroz bjeline", najavljeno je iz MSU-a.
 
Kako se dodaje, Kajinićevo slikarstvo vraćanje je na jednostavne oblike izražavanja, ponajprije bliske dječjem rukopisu, lišene pretjerane deskripcije, kojim ukazuje na nemoć umjetnika da promjeni i popravi svijet koji ga okružuje, onim što najbolje zna – umjetnošću.
 
"Svojim slikarstvom, samozatajno, Kajinić želi dati impresiju vremena u kojem živi, duboko promišljajući svijet oko sebe i u sebi. U suodnosu sa slikom, kao svojim najintimnijim zapisom, umjetnik se u kontemplativnom okruženju vlastitoga radnog prostora kroz čin slikanja dovodi do odsutnosti želje, otvarajući prostor čistoj misli neopterećenoj zahtjevima i ograničenjima", napominje se. (Hina)

Ivana Franke / Tommi Grönlund i Petteri Nisunen u MSU